På biludstillingen i Paris har Honda netop afsløret nyt om deres kommende Type-R model af den populære Civic. Type-R modellen har kult status i mange kredse og nye modeller afventes med stor spænding, hver gang Honda melder ud, at de kommer med en facelift eller ny model.

Civic Type-R har siden sin introduktion i 1997 (kun i Japan, red.) været et hit blandt tilhængere af racerbetonede japanske biler. Men, selve Type-R konceptet blev allerede introduceret i 1992, da Honda viste NSX Type-R. Siden har modeller som Integra og Accord med jævne mellemrum også været tilgængelige i Type-R versioner.

Den seneste generation af Civic Type-R blev introduceret i 2007 og var/er udrustet med en 2,0 liters motor med 201 hk. Men, Honda er godt klar over, at der skal mere til, hvis man vil lege med i toppen af den, igen, meget populære klasse for hårdt pumpede GTI-biler. En klasse, hvor vi bl.a. finder Ford Focus ST, Golf GTI og Seat Leon Cupra. Derfor har Honda nu meldt ud, at Civic Type-R i sit nyeste dress kommer med en nyudviklet 2,0 liters motor med hele 280 hk. Derudover får bilen en R+ knap, som ved et tryk strammer undervognen op, optimerer motorens kræfter og giver en mere kontant speeder respons.

Det nyudviklede støddæmpersystem med fire uafhængige støddæmpere, der hver især regulerer sig afhængigt af underlagt, er nyt for Civic Type-R. Ved normal kørsel vil det give en behagelig kørsel, men i R+ vil det stramme bilen op til race. Civic Type-R vil kun blive tilbudt med 6-trins manuel gearkasse. Dette har man ifølge Honda valgt for at give størst mulig køreglæde.

Hvornår Civic Type-R vil være at finde hos forhandlerne er endnu uvist. Men, Honda lover, at det bliver i 2015.