Mercedes spænder ”musklerne” Chrysler Group tager fat på Europa

På årets biludstilling i Paris har DaimlerChrysler koncernen premiere på en række nye modeller. Mercedes spænder musklerne på S- og den nye CL-Klasse med hjælp fra tuningsfirmaet AMG, som Mercedes er eneejer af. Desuden er der verdenspremiere på en specialversion af den kraftfulde sportsvogn SLR McLaren med navnet 722, udstyret med en 650 hestekræfters V8 motor.

Den amerikanske gren af foretagenet, Chrysler Group, tager nu et fastere greb om Europa med nye modeller af alle tre mærker.

På linje med den nye kurs, som den højaktuelle Compass har lagt for Jeep, skyder den mindste Wrangler skarpt med en firedørs version, der hurtigt kan skifte mellem lukket og åben bil. Firedørsversionen vil også blive aktuel på gule plader.

Dodge, som netop er blevet introduceret i Danmark, viste SUV’en Nitro, som kommer til Danmark til foråret, samt konceptbilen Dodge Avenger, som vil storme ind i D-segmentet.

En halv million besøgende ventes til den franske hovedstads messehaller ved Porte de Versailles. Det var her Mercedes-Benz løftede på ståltaget for første gang for ti år siden, med den første generation SLK. I år præsenteres SLK i jubilæumsudgave, og i mellemtiden har en række bilproducenter kopieret denne topersoners original, der kombinerer den åbne bils herlige køreglæde med den lukkede bils allround kvaliteter.

Både Mercedes S og den helt nye coupé CL har til chaufførens disposition en kraftfuld 6,3 liters V8 motor på 525 heste, repektivt 630 Newtonmeter drejningsmoment, fra det fabriksejede specialbilsselskab AMG. På Mercedes’ topmodeller indføres for første gang i bilens historie biler med et aktivt bremsesystem, som ikke bare med lyd- og lyssignaler advarer chaufføren mod forhindringer. Med PRE-SAFE brake, bremses bilen også med op til 40 procent af fuld bremseeffekt for dels ”håndgribeligt” at påkalde sig chaufførens opmærksomhed, og dels at mindske følgerne af en eventuel ulykke.

SLR 722 (syv toogtyve)

Mercedes SLR McLaren har ”arvet” modelbetegnelsen 722 (syv toogtyve) fra den racerbil, som den legendariske racerkører Stirling Moss vandt Mille Miglia med i 1955. 722 står for starttiden og for det nummer racerbilen bar. Specialversionen skal produceres i 150 eksemplarer, og med 650 hestekræfters kompressorfodret V8 motor, som får supersportsvognens speedometernål til at passere 100-stregen efter 3,6, og 200-stregen efter 10,2 sekunder...

Dodge stormer frem

Dodge har fået en flyvende start i Danmark med Dodge Caliber, med sin kombination af kraftfuldt udseende og god prissætning. Næste Dodge, der står for tur for Danmark, er SUV’en Dodge Nitro, som kommer til foråret. Efter sommerferien kommer Dodge Avenger, som blev vist som konceptbil i Paris.

Ved siden af Dodge viste koncernen den helt nye Jeep Wrangler, både i to- og firedørs version, den sidstnævnte som Jeep Wrangler Unlimited. Den vil også kunne fås på gule plader i Danmark, og begge vil blive introduceret til foråret.