Det var et broget felt til Årets Varebil, hvor både kolosser og halve biler deltog. Vi var med til at finde de fem finalister. 

Danmarks måske nok mest prestigefyldte pris – Årets Varebil 2018 – er et skridt tættere på at blive afgjort. Syv jurymedlemmer trodsede den stegende sol og testede 15 indstillede modeller til dækkene skreg, og laststropperne var ved at springe.

Ford fortsætter succesen - nye Transit Custom

Blandt deltagerne var helt nye modeller som MAN’s TGE, der er næsten hundrede procent identisk med Volkswagen Crafter, men som markerer lastbilproducentens indtog på varebilsmarkedet. Både MAN, Iveco og Fiat stillede med kolosser, men i den anden ende diskede Citroën op med både ombyggede varianter af Cactus og C3 Aircross, som begge får tilnavnet Sportvan. Når man tæller både ombyggede personbiler, ladbiler og vans sammen var der i alt 15 deltager, men kun fem rummelige biler får lov at gå videre til finalen. Juryens dom faldt således:

Ford Transit Custom
Iveco Daily
MAN TGE
Nissan e-NV200
Volvo XC40

Vinderen offentliggøres på fredag d. 25 maj.

Vi kører Mercedes X-Klasse i Chile

Benzinfordele og halve biler
Blandt de mange interessante deltagere var Fiat Doblo, der som noget helt unikt på markedet nu kan fås med en benzinmotor på 1,4 liter, som yder 120 hk og 206 Nm. For Fiat og Alfa Romeos personbilskunder er motoren velkendt, men den er unik i en varebil, hvor benzin nærmest ikke er til at drive op.

Iveco Daily 4x4 - fri leg i grusgraven

Toyota havde også en unik bil med, som skal løfte den tunge arv efterladt af Hiace og Dyna. I samarbejde med virksomheden Danlad, har Toyota Danmark udviklet en udgave af Proace med åbent lad. Det er simpelthen Danlad, der har designet bilen til Toyota Danmarks specifikationer, og det er også denne virksomhed, der får lov at skære splinternye biler halvt i stykker. Fordelen ved ladet er, at du får et stort lad på en relativt kompakt bil, som må laste op til 1.200 kilo.

Resten af feltet var:

Citroën C3 Aircross Sportvan
Citroën C4 Cactus Sportvan
Dacia Duster Van
Fiat Doblo Van
Fiat Ducato
Mercedes X-Klasse
Opel Crossland X Van
Renault Kangoo Zero Emission
Toyota Proace lad
Volvo XC60 Van