Skuespilleren Steve McQueens særlige Nimbus-motorcykel med sidevogn kommer nu til salg på auktion – prisen forventes at blive mellem 420.000 og 550.000 kroner.

Selvom Hollywoodskuespilleren Steve McQueen døde allerede i 1980, men selv i dag er hans navn synonym med King of Cool, specielt når det kommer til biler, motorcykler og motorsport. Han var en af verdens højst betalte skuespillere i 60’erne og 70’erne, og film som Le Mans fra 1971, viser hans store passion og evner som racerkører. Men nu er der dukket en sjov historie op med tråde helt tilbage til Danmark. Steve McQueen var nemlig ejer af en Nimbus Model C med sidevogn, og den er nu sat til salg på auktion.

Elbilen der laver røg – BMW i3s

Før-krigs teknik
Den pågældende motorcykel er en C Model fra 1939, som betyder, at den har den avancerede teleskop-forgaffel, som var forud for sin tid, og den ikoniske luftkølede firecylindrede rækkemotor på 746 kubik med i alt 22 hestekræfter. Motoren var designet af Peder Fisker og hans søn Anders, som ejede støvsuger-firmaet Nilfisk, og var unik i sin opbygning. Cylinderblokken og krumtaphuset var nemlig støbt sammen i jern. Topstykket var i letmetal og med en overliggende knastaksel, mens vippearmene, der aktiverede ventilerne, var til fuld skue, når de dansede afsted.

Sting like a bee, float like a Rolls-Royce – nu kan du eje Muhammad Alis gamle bil

Det vides ikke, hvornår Steve McQueen købte motorcyklen, men det anslås, at der kun er omkring 200 Nimbus-motorcykler i USA, så at McQueen har ejet en, er udtryk for hans store passion for motorcykler. Men han har nok ikke valgt netop Nimbus’en, når det skulle gå stærkt. Topfarten var omkring 120 km/t, og det var for modeller uden sidevogn.

En legende er død – vi hylder Burt Reynolds og hans biler

Nænsomt vedligeholdt
McQueens motorcykel blev solgt videre i 1984, da man bortauktionerede hans ejendele. Den danske motorcykel kom så i hænderne på entusiasten Robert Mercer, som beholdte den frem til sin død i 2016. I 2009 blev motorcyklen nænsomt restaureret med hjælp fra to danske eksperter. Nu er motorcyklen med tilhørende sidevogn sat til salg af auktionshuset Bonhams, og det forventes at den danske motorcykel med stjernestøv vil indbringe mellem 420.000 og 550.000 kroner.