Nu kan du eje den legendariske bokser Muhammad Ali’s flotte og originale Rolls-Royce Silver Shadow Convertible.

Muhammad Ali er verdens måske største bokseikon, og hans ligefremme væremåde og exceptionelle boksestil skabte ham et berømt og berygtet omdømme i sin samtid. Efter sigende var han stor fan af Rolls-Royce, og nu er en af hans biler til salg gennem auktionsvirksomheden Bonhams.

En legende er død – vi hylder Burt Reynolds og hans biler

Denne Rolls-Royce Silver Shadow Convertible er fra 1970, og er én af i alt 272 venstrestyrede modeller ifølge Bonhams. Det er på trods af at cabriolet-udgaven, som fra 1971 fik navnet Corniche, blev produceret helt frem til 1996.

Cassius Clay
Muhammed Ali var oprindeligt født Cassius Clay, men skiftede navn i 1964, fordi han mente, Clay var et slavenavn. Nordamerika var i 60’erne i omvæltning, og sorte kæmpede for at få lige rettigheder. Muhammad Ali blev et ikon for borgerrettighedsforkæmpere, da han nægtede at lade sig hverve til Vietnam-krigen. Beslutningen kostede ham dog hans bokselicens i flere år. I 1970 fik han bokselicensen tilbage, og måske var det for at fejre netop dette, at han købte den sølvgrå Rolls-Royce Silver Shadow for 12.000 dollars i New Jersey i december 1970.

Aston Martin skaber Bond-hyldest til 23 millioner kroner

Ali beholdte bilen i seks år, og den var således i hans besiddelse, da han deltog i The Rumble in the Jungle – verdens nok mest berømte boksekamp. Kampen blev afholdt i Zaire, i dag bedre kendt som Congo, i 1974, og mens over én milliard tv-seere så med, slog Muhammed Ali sværvægtsbokseren George Foreman ud i ottende runde med en knockout.

Historisk mulighed
Rolls-Royce havde for vane ikke at oplyse effekten, men blot at bilerne havde nok hestekræfter. Ikke desto mindre havde Ali’s bil en 6,75-liters V8’er, som ydede 191 hestekræfter. Netop Silver Shadow var den første Rolls-Royce, som havde et selvbærende karrosseri og uafhængig affjedring. Affjedringen var et hydropneumatisk system, som blev bygget med licens fra Citroën, og det skulle give en affjedringskomfort, som svævede man afsted på ryggen af en sommerfugl.

Tre hjul og smadret front – denne Porsche koster 3 millioner kroner

Når Ali’s bil kommer til salg den 5. oktober i Belgien, bliver det med forventning om, at den bliver solgt for et sted mellem 300.000 og 450.000 kroner, som trods alt ikke er vanvittigt i forhold til hvilken historisk personlighed, der har ejet bilen.