Aston Martin bygger ekstraordinært 25 DB5’er, som hyldest til James Bond – komplet med roterende nummerplade, men en pris på over 22 millioner kroner.

Hvis ikke du kender den måske mest legendariske James Bond film, Goldfinger – og i særdeleshed den fantastiske Aston Martin DB5, så fortjener du smæk! Som en hyldest til legenden har Aston Martin besluttet at lave den ultimative hæder til filmen og DB5 – der skal bygges 25 unikke DB5’ere med den type ekstraudstyr, som James Bond ville forvente.

James Bonds firmabil er til salg

Virkelighedens Q
Aston Martin Works, som er sportsvognsmærkets custom-afdeling, skal stå for opbygningen i samarbejde med EON Productions, produktionsselskabet bag James Bond-filmene. De 25 biler får nemlig flere af de samme funktioner, som kendes fra Goldfinger-filmen, og som blev skabt af legenden John Stears. Han var kendt som virkelighedens Q – altså James Bonds småirriterede, men fingerfærdige kollega, som altid havde nye dødbringende gadgets klar til agenten. John Stears lavede ikke kun gadgets til James Bond-filmene, men stod også bag kreationer som lyssværdet og robotterne R2-D2 og C-3PO i Star Wars-filmene.

Supermini med V8-power – Aston Martin V8 Cygnet

Hvilke af de mange funktioner de 25 nye biler får, er Aston Martin faktisk relativt tilbageholdende med, men det er måske forståeligt, for hverken katapultsæde, maskingevær, oliedispenser eller de roterende aksler, som kan tygge en Ford Mustang i stykker, vil være værdsat af en synsmand i dag. Aston Martin lover dog, at de roterende nummerplader bliver at finde på de nye biler. Hvilke andre funktioner, som finder vej til bilerne, er op til Chris Corbould, som leder arbejdet på de nye biler. Han er Oscar-vinder for special effects i filmen Inception, og har arbejdet på i alt 14 James Bond-film, så han burde være klædt på til opgaven.

Dyr pålidelighed
De 25 biler skal alle bygges på fabrikken i Newport Pagnell, nordvest for London. Det er her Aston Martin Works holder til i dag, og hvor Aston Martin byggede DB5 i 60’erne. De nye biler får dog en række opdateringer, som skulle gøre dem mere pålidelige end de originale biler. Aston Martin beskriver selv opdateringerne som sympatiske modifikationer for at sikre det højeste niveau af byggekvalitet og pålidelighed. 

Sådan undgår du stress bag rattet

Det er dog ikke den billigste måde at købe en pålidelig Aston Martin DB5, også selvom den har roterende nummerplader. Prisen i Storbritannien, altså uden dansk afgift, bliver 22,9 millioner kroner. Og så bliver der ikke engang kun produceret 25 biler. Udover kundebilerne, bygges der nemlig én bil til Aston Martin og én EON Productions, samt én, der skal bortauktioneres til velgørenhed.