Ford Focus nu med Kinetic design

Den nye Ford Focus stod klar i Frankfurt da dørene til dette års udgave af Frankfurt Motor Show åbnede. 

Det drejer sig her om en bil der viderefører Fords 'kinetic design', og som samtidig også byder på en række af spændende tekniske nyheder. Med til 'den nye' Ford-familie hører allerede S-MAX, C-MAX og den nye Mondeo.

Blandt de vigtigste designmæssige signaler hører den trapezformede grill, de bagudstrækkende forlygter og kombinationen af skarpe linier samt atletiske karrosseriflader. Dette er en del af Fords nye mærkeindentitet når man snakker om energi i bevægelse – også når bilen holder stille.

I begyndelsen af 2008 vil Fords nye 6-trins PowerShift gearkasse med DSG gear være tilgængelig med en 2,0 liters Duratorq TDCi common rail turbo diesel motor, som kombinerer effektiviteten og køredynamikken fra en manuel gearkasse med komforten fra en automatisk gearkasse. Flere informationer følger tættere på lanceringen.

På udstillingen i Frankfurt stod også den helt nye Ford Focus ECOnetic, med en 1,6-liters Duratorq TDCi motor med diesel partikelfilter og 109 HK. Ford Focus ECOnetic har et gennemsnits CO² udslip på 115 gram pr. kilometer, hvilket gør motoren til klassens førende på dette område, om at reducere CO² udslippet.

Til udstyrs –og ekstraudstyrslisten tilføjes systemer som vi allerede kender fra den nye Mondeo, blandt andet EasyFuel systemet vil være standard til ny Focus. Tidligt i 2008 bliver Ford Power startknappen med nøglefri start ligeledes tilgængelig. Automatisk dæktryksovervågning er nyt ekstra udstyr til alle nye Ford Focus og LED baglygter er standard, hvis bilen bestilles med ekstraudstyr som Adaptive Front Lighting eller Bi-Xenon forlygter.

"Da Focus blev lanceret i 1998 repræsenterede den et kvantespring. For mange ændrede den på den radikale opfattelse af Ford som bilproducent. Derfor følte vi at det var afgørende også at tage vores nye formsprog i brug i designet på Ford Focus, så hurtigt som muligt. Samtidig har vi benyttet anledningen til at gøre Ford Focus mere praktisk og tidsrigtig, med en mærkbar forbedring af kvaliteten", siger John Fleming, president og CEO for Ford Europa.

Med ca. 5 millioner producerede Ford Focus'er er det den første og hidtil eneste bil der har opnået at blive kåret som Årets Bil, både i Europa og Nordamerika. Totalt har Ford Focus vundet over 80 priser alene i Europa. Den har påvirket biludviklingen i en betydelig grad, samtidig med at den har givet mærkbare bidrag til den finansielle fremgang for Ford i Europa.

Ford Focus modelprogrammet for 3-dørs, 5-dørs og stationcar i Danmark kommer til at se ud som følger :

3-dørs
1.4 (80hk) (kun Trend)

5-dørs og stationcar
1.4 (80hk) (kun Trend)
1.6 (100hk) (Trend og Titanium)
1.6 aut. (100hk) (Trend og Titanium)
1.6TDCi (90hk) (kun Trend)
1.6TDCi (109hk) (Trend og Titanium)
2.0TDCi (136hk) (Trend og Titanium)

Produktionen starter i Saarlouis den 3. december. Priser og specifikationer er dog endnu ikke tilgængelige.