Opel Astra

Den nye Opel Astra

| -

Opel har netop frigivet de første billeder af den nye Astra, der får debut på biludstillingen i Frankfurt til september. Den nye 5 dørs Astra bygger videre på Opels formsprog, der har gjort Insignia til en af Europas mest solgte biler i den store mellemklasse. Teknologisk har Astra også hentet inspiration fra Insignia, og bilen bringer en række nyheder til den europæiske kompaktklasse blandt andet AFL+ forlygter, der tilpasser lyskeglen efter bilens hastighed og vejrforholdene, et kamera der genkender og husker hastighedstavler, Mechatronic elektronisk styret undervogn og samme type ergonomiske sæder, som findes i Insignia.

Den nye 5 dørs Astra er 4,42 meter lang. Akselafstanden er 268,6 cm, hvilket er 7,1 cm længere end den nuværende Astra.

Flere designelementer fra Insignia går igen i Astra, men på en ny måde. For eksempel den hockeyformede profil langs siden af bilen og vingeformen, som udgør kørelyset i forlygterne, og som også findes flere steder i kabinen og i baglygterne.

Astra er designet og udviklet på Opel’s hovedkontor i Rüsselsheim i Tyskland, hvor Ingeniørerne har brugt 600 timer i vindtunnelen for at sikre bilen en aerodynamisk overflade med lille vindmodstand. 

Opel har udviklet en ny type bagaksel til bilen til gavn for køreegenskaberne. Mechatronic undervognen kobler de mekaniske komponenter i affjedringen til en elektronisk styring, der gør det muligt at vælge ens personlige indstilling af affjedringen – samme system som det elektroniske Flex Ride til Insignia. Undervognen tilpasser sig automatisk og løbende de aktuelle køreforhold som en del af standardindstillingen, men det er også muligt at vælge ”Tour” for særlig komfortabel affjedring eller ”Sport" for mere dynamisk kørsel.

Alle otte motorer til Astra er tilpasset Euro 5 normen, og med undtagelse af den mindste motor er alle udstyret med 6 trins gearkasse. En ny kompakt automatgearkasse med Active Select får debut i Astra.  

Motorprogrammet består af en række CDTI turbo dieselmotorer. Alle er common-rail med multipoint indsprøjtning og slagvolumen fra 1,3 liter til 2,0 liter. Motorydelserne med dieselmotor rækker fra 95 hk til 160 hk, og alle har partikelfilter som standardudstyr. En særlig økonomisk ecoFLEX variant med lavt CO2 udslip bliver også en del af programmet.

Udvalget af benzinmotorer omfatter 1,4 og 1,6 liters motorer med ydelse fra 100 til 180 hk. En ny 1,4 Turbo på 140 hk erstatter den nuværende 1,8 liters uden turbo. Drejningsmomentet med 1,4 Turbo er 14 pct. højere end på 1,8 liters motoren og brændstofforbruget lavere.

Den nye Astra kommer til Danmark omkring årsskiftet.

Opel Astra på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Astra Sports Tourer 1,0 Turbo Enjoy Start/Stop 105HK Stc
NYHED
164.800 kr.
Opel Astra
Sports Tourer 1,0 Turbo Enjoy Start/Stop 105HK Stc
Nørre Snede
27.000
2018/2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Astra Sports Tourer 1,6 CDTI Enjoy Start/Stop 110HK Stc 6g
NYHED
152.900 kr.
Opel Astra
Sports Tourer 1,6 CDTI Enjoy Start/Stop 110HK Stc 6g
Nørresundby
56.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Astra Sports Tourer 1,4 Turbo Elegance 145HK Stc Trinl. Gear
NYHED
245.000 kr.
Opel Astra
Sports Tourer 1,4 Turbo Elegance 145HK Stc Trinl. Gear
Herning
5.000
2020
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev