Den første model baseret på VW-Gruppens nye platform, der er udviklet til Ibiza segmentet.
- Den nye Ibiza model byder på topkvalitet, lækkert design og sportslig begejstring.
- Alle dieselmotorerne har partikelfilter og en CO2-emission, der er lavere end 120 g/km

SEAT præsenterede i går den nye Ibiza. Præsentationen foregik i det nye design- og udviklingscenter på den topmoderne bilfabrik i Martorell uden for Barcelona. Sportslighed og design samt SEATs sædvanlige førsteklasses præcision er de vigtigste træk ved det nye medlem af SEAT familien.

SEAT’s øverste chef , Erich Schmitt, beskriver koncernens seneste nyhed på følgende måde: "Den nye Ibiza er bilen for de unge og for de ungdommelige – mennesker, der sætter pris på design, sportslighed og kvalitet, og samtidig er miljøbevidste."

Den nye Ibiza nyder især godt af et ny platform der giver forbedrede dynamiske kvaliteter Den 5-dørs Ibiza bliver således 4.052 mm lang, 1.693 mm bred og 1.445 mm høj. Akselafstanden er nu 2.469 mm – en forøgelse på 7 mm – og sporvidden foran og bagpå er øget med 30 mm og 33 mm, så den nu udgør henholdsvis 1.465 mm og 1.457 mm.

Ud over denne værdifulde forbedring af pladsforholdene i kabinen er bagagerumskapaciteten også øget markant, hvilket bringer den nye Ibiza op på en total bagagerumsvolumen på 292 l (med bagsæderne i brug).

Samtidig udvides Ibizas komfort- og sikkerhedsudstyr med parkeringssensorer og kurvelysfunktion samt med nyudviklede airbagsystemer. I Danmark er den endelige sikkerhedspakke ikke fastlagt endnu, men alt tyder på at den nye Ibiza bliver én af klassens sikreste bilmodeller at opholde sig i hvis uheldet er ude.

Den nye Ibiza kombinerer komfort og sikkerhed med en reduceret egenvægt. Den lavere vægt, de effektive motorer og gearkassernes ændrede udveksling resulterer alt sammen i et lavere brændstofforbrug og reducerede emissioner. Alle modeller med benzinmotor udleder mindre end 160 g CO2/km, mens dieselmodellerne holder CO2-emissionerne under 120 g/km.

Som Erich Schmitt bemærker: "SEAT Ibiza er tilsigtet til at skulle løfte humøret og sænke emissionerne."

SEAT Ibizas udseende er skabt ud fra det nye "Arrowdesign". Den nydesignede front og de markant formede linjer understreger bilens dynamiske, moderne udtryk, mens SEAT designeren Luc Donckerwolkes eminente blik for detaljen, gør den sportslige, spanske model til langt mere end bare en bil.

Danske Ibiza fans vil allerede kunne komme til en “rullende snigpremiere” på den nye Ibiza, når en specialudstyret lastbil med en Ibiza i en glasmontre vil køre gennem Danmark fredag og lørdag omkring i Europa. Planen for dette roadshow samt yderligere oplysninger kan ses på: www.newseatibiza.com.

Den nye SEAT Ibiza får verdenspremiere på biludstillingen i Madrid den 22. maj 2008, og forventes introduceret som 5-dørs model på det danske marked, efter sommerferien.