DEN NYE ŠKODA FABIA HATCHBACK

Den nye Škoda Fabia hatchback er karakteriseret ved at være et produkt af alle de kerneværdier, som har fået 1,5 millioner kunder til at vælge den første generation af Škodas storsælgende minibil. I den nye Fabia generation har Škoda udviklet konceptet bag bilen yderligere, så den i endnu højere grad vil opfylde den moderne forbrugers krav til en funktionel og flexibel bil, der også udseendemæssigt er fulgt med tidens designsprog.

Den næste generation Fabia sætter helt nye standarder for benplads og loftshøjde på bagsædet, ligesom forsædepassagererne bliver begunstiget med masser af plads. Den samlede længde på den nye Fabia er som følge af det nye design af forkofangeren blevet øget med 22mm. Med udvendige mål på l 3992mm x b 1642mm x h 1498mm, er den nye Škoda Fabia hatchback blandt de største biler i sin klasse. Bagagerummet har en basisvolumen på 300 l., og med nedfældede bagsæder kan volumen øges til 1163 l.

Den nye Fabia bliver også en mere sikker bil. Passagerer på både for- og bagsæder vil blive beskyttet af hovedairbags, ligesom antiudskridningssystemet ESP vil blive standard i Danmark. På bagsædet kan et barnesæde nu yderligere fastmonteres med en forankring øverst på sæderyggen, som derved bremser den fremadrettede bevægelse ved frontalsammenstød.

Der er anvendt den nyeste teknologi i udviklingen og konstruktionen af bilen og dens udstyr. Inden for kommunikationsteknologien byder Fabia på en moderne telefonforberedelse for GSM telefoner med Bluetooth, eller audiosystem med mulighed for tilkobling af MP3 spiller eller iPod.

Der vil fra introduktionen være 5 forskellige motorer til rådighed til den nye Fabia hatchback – tre benzin- og to dieselmotorer.

Benzin motorer:

1.2 12V HTP/51 kW

1.4 16V/63 kW

1.6 16V/77 kW (kan også fås med automatgear)

Diesel motorer:

1.4 TDI PD/51 kW

1.9 TDI PD/77 kW (også med DPF)

Verdenspremieren på den nye generation af Škoda Fabia hatchback vil finde sted på Geneve Auto Show i marts 2007. Den nye Fabia hatchback forventes introduceret i Danmark i maj 2007. Fabia Combi og Sedan vil indtil videre fortsætte i nuværende versioner.

Škoda er det 7. største bilmærke i Danmark, og Škoda Fabia er i dag en af de bedst sælgende små biler på det danske marked. Škoda markedsfører ud over Fabia også mellemklassebilen Octavia, MPV’en Roomster samt Superb, som er en bil i den store mellemklasse.