Škoda introducerer den nye Škoda Superb i weekenden 20. – 21. september

Priserne på den nye Superb TwinDoor starter på 295.000 kr.

Superb, der er både sedan og hatchback, er især kendetegnet ved den dobbelte bagklap og den generøse plads overalt i bilen.

Bagklappen, der kan åbnes enten som en sedan eller som en hatchback, er den første af sin art og en epokegørende nyskabelse udviklet af Škodas designere efter et stort analysearbejde af kundernes behov. En anden innovativ nyskabelse er det dynamiske kørelys system, der automatisk tilpasser lyset til hastighed og kørselsforhold I øvrigt.

Startprisen på 295.000 kr. gælder for Superb 1.4 TSI benzinmotor med 125 hk og med Comfort udstyr. Superb introduceres med et bredt modelprogram, der udgøres af 3 benzinmotorer og 3 dieselmotorer i 3 forskellige udstyrsniveauer Comfort, Ambition og Elegance. Endvidere tilbyder Škoda en miljøvariant af Superb ved navn GreenLine, der kører 19.6 km/l og som kun udleder 136 g/km CO2. GreenLine navnet kendes allerede fra Škoda Fabia.

Topmodellen er Superb med 3.6 VR6 benzinmotor og permanent 4-hjulstræk, DSG gearkasse og Elegance udstyr. Denne version af den nye Superb koster kun 499.000 kr.

Ønskes det innovative og hurtigt skiftende DSG automatgear, skal der kun betales yderligere 35.000 kr. DSG er tilgængeligt for 1.8 TSI, 2.0 TDI PD og 2.0 TDI med common rail. 1.8 TSI benzinmotoren har den nye generation DSG med 7 trin. Alle Superb med dieselmotor har naturligvis dieselpartikelfilter som standard.

Hele Superb modelprogrammet har fuld sikkerhedspakke inklusive ESP og 7 airbags, og det er muligt at tilkøbe to ekstra sideairbags til beskyttelse af bagsædepassagererne. Škodas ingeniører er gået efter størst mulig sikkerhed, og bilen opnåede derfor også maksimale 5 stjerner i EuroNCAPs kollisionstest.

Allerede inden introduktionen i Danmark er Superb kåret som årets jobbil 2008 af Dagbladet Børsen.

Škoda er det 7. mest sælgende bilmærke i Danmark: Škoda sælger udover Superb også Fabia, som er den bedst sælgende bil i år, samt den rummelige Octavia og den fleksible og funktionelle MPV Roomster - bilen med det nytænkende design. Både Fabia og Octavia har været årets bil i Danmark.