Skoda Superb er tilbage i Danmark med et friskt facelift og mere luksus på ekstraudstyrslisten, og hvis du er hurtig nok, kan du få bilen med et treårigt serviceabonnement gratis. 

Superb er Skodas stille, men luksuriøse model i den øvre ende af mellemklassen. Den udmærker sig specielt ved at have enormt meget plads, men fordi den er en Skoda, er den selvfølgelig også snusfornuftigt prissat. Det gælder også for den faceliftede model, som har Danmarks premiere den 22. september.

Frankfurt Motorshow – elbilerne skinnede i en halvslukket by

Superb Active er billigste variant, og den får en startpris på 299.995 kroner, mens du skal lægge 310.000 kroner som stationcar. Det er faktisk billigere end den gamle version, som startede ved 310.000 kroner. Billigste variant har Volkswagen-gruppens velfungerende 1.5 TSI-benzinmotor med aktiv cylinderfrakobling og 150 hestekræfter. Merprisen for DSG-automatgear er 35.000 kroner.

Active har som standard LED-forlygter, et Bolero-infotainmentsystem med Apple CarPlay, DAB+, Bluetooth med trådløs opladning. Desuden får man multifunktionslæderrat, klimaanlæg med to zoner, fartpilot med hastighedsbegrænser, træthedsassistent, parkeringsassistent bag og nøglefri start/stop.

Som krymmel på kagen, får du et service- og reparationsabonnement med gratis, som gælder de første tre år eller 45.000 kilometer. Det er dog et tilbud som kun gælder i introduktionsperioden frem til 31. oktober 2019. Er du mere til privatleasing af Skoda Superb, så starter priserne ved 4.499 kroner om måneden med 9.995 kroner i udbetaling.

Flere udstyrsvarianter
Næste udstyrsniveau er Ambition. Det føjer 16-tommer alufælge til udstyrslisten, som også omfatter Climatronic-klimaanlæg med tre zoner, el-førersæde med memory, el-indfældbare sidespejle med automatisk nedblænding og memory, lysassistent (coming home/leaving home), regnsensor, tågeforlygter med drejelys samt parkeringssensor for og bag. Superb 1.5 TSI ACT 150 hk Ambition fås fra 330.000 kroner inklusiv tre års service- og reparationsabonnement.

Alt hvad du behøver – Volkswagen Passat Variant

Style-varianten udskifter de 16-tommers fælge med 17-tommer, Ambiente-belysning i kabinen, CANTON-soundsystem, og fjernlysassistent. Superb 1.5 TSI ACT 150 hk Style koster fra 360.000 kroner inklusiv tre års service- og reparationsabonnement.

Skal det hele være lidt mere friskt, så fås Superb også som Sportline med 19-tommer alufælge, Matrix LED-forlygter samt LED-baglygter med animeret blinklys, sportssæder foran i alcantara, sportsundervogn, driving mode select med memory i bilnøglerne, multifunktionsrat med skiftepedaler, ekstra mørktonede ruder bag, alupedaler, sort himmel i kabinen og el-bagklap. Superb 2.0 TSI 190 hk DSG Sportline koster fra 486.000 kroner.

Er du så heldig, at du er berettiget til en firmabil, så har Skoda jongleret med priserne, og sælger Superb som Sportline, sammen med Business og Business Executive. Beskatningspriserne starter ved 297.283 kroner, men inkluderer ikke tre års service- og reparationsabonnement.

Faceliftet
Faceliftet af Superb er til gengæld ret afdæmpet med en større og mere markant kølergrill samt smalle, skarpskårne forlygter med LED som standard. I kabinen har instrumentpanelet og midterkonsollen fået en makeover med nye farvekombinationer, ligesom der er nye kromdetaljer. På ekstraudstyrslisten finder man nu Predictive Cruise Control, som bruger billeder fra kameraet i forruden og data fra navigationsanlægget til at holde øje med sving og fartgrænser og tilpasser på forhånd farten derefter. . I stedet for Blind Spot Detect kan SUPERB nu fås med Side Assist, som advarer mod bagfrakommende biler med en afstand på op til 70 meter. Ligeledes er der sket en opgradering af frontassistenten, som nu har udvidet fodgængerbeskyttelse.

Ny Golf-konkurrent bliver skarpt prissat – så meget koster Skoda Scala

Den nye Superb fås med et bredt udvalg af TSI- og TDI-motorer. Den mindste TDI-motor er 1,6 TDI med 120 hestekræfter, mens den 2-liters TDI fås med 150 eller 190 hestekræfter med en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DSG-automatgearkasse.

Den mindste benzinmotor er nu den populære 1.5 TSI med 150 hestekræfter, som fås med en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DSG-automatgearkasse. Sidstnævnte gearkasse er standard, hvis man vælger den kraftigere 2.0 TSI med 190 hestekræfter, som er en nyhed til Superb. Sidst, men ikke mindst, er der en ny topmodel i form af 2.0 TSI med 272 hestekræfter med 7-trins DSG og firehjulstræk.