Škoda holder GreenLine åbent hus i weekenden 15.-16. januar og fejrer det nye års komme med først og fremmest at introducere den roste Superb Combi i en GreenLine version. Men det er ikke det hele, for Škoda kan nu tilbyde alle modeller – herunder Yeti og Roomster - som GreenLine. I weekenden kan du også møde og vinde en Fabia Hatchback GreenLine, der introduceres ved samme lejlighed.


De fleste af Škodas GreenLine modeller er nu udstyret med et brændstofbesparende start/stop system samt  en række andre funktioner, der alle har til formål at gøre bilerne mere brændstoføkonomiske og udlede mindre CO2. Eksempelvis har genvinding af bremseenergien og en yderligere optimering af bilernes undervogn haft stor betydning for de opsigtsvækkende præstationer.


Superb Combi er en af de biler i den såkaldte job bil klasse, der tilbyder de bedste pladsforhold i bagagerummet og i selve kabinen, og bagsæde pladsen er i særdeleshed i minister størrelse. Superb Combi opnåede de maksimale 5 stjerne i EuroNCAP kollisions testen og tilbyder både fører og passagerer fremragende sikkerhed med hele 7 airbags. Nu kommer Superb Combi så også i en GreenLine version, der tager ekstra hensyn til miljøet.


Superb Combi GreenLine kører op til 22,7 km/l og udleder kun 114 g CO2/km. Det er flotte tal for så stor en bil og blandt de bedste præstationer i klassen. Den effektive brændstoføkonomi opnås uden at gå på kompromis med biles øvrige egenskaber. Superb Combi GreenLine, der er baseret på 1.6 TDI Common Rail turbodieselmotoren, leverer en topfart på 190 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på kun12,6 sek. samt et drejningsmoment på 250 Nm, som f.eks. er vigtigt, når der skal overhales.


De fornemme præstationer opnås gennem et start/stop system, der eksempelvis stopper motoren, når du holder for rødt lys og har sat bilen i frigear. En anden vigtig brændstofbesparende funktion er genvinding af bremseenergien. Normalt er det kun motoren, der oplader batteriet, men i en GreenLine genvindes bremseenergien og anvendes til at oplade batteriet. Superb Combi GreenLine er tillige sænket 16mm og forsynet med specielle paneler i undervognen, der er vindafvisende. Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at gearskifteindikatoren konstant anbefaler det mest optimale gear.
Superb Combi GreenLine fås i udstyrsniveauerne Comfort, Ambition og Elegance. Allerede i Comfort versionen bliver du begunstiget med flot udstyr som aircondition, el-ruder for og bag, fartpilot, læderrat og varme i forsæderne. Vælger du Ambition får du automatisk klimaanlæg, regnsensor og elektrisk indstilleligt førersæde og 16’ alufælge. Er du til rigtig meget udstyr og selvforkælelse, skal du vælge Superb Combi GreenLine i Elegance versionen, hvor du får særligt indtræk, parkeringssensor, elektrisk sammenklappelige sidespejle og meget mere.


Introduktionsprisen er 319.000 kr. for Superb Combi GreenLine Comfort. Denne pris er gældende  til udgangen af marts måned, og du sparer i denne periode 20.000 kr.