Fleksibilitet og rummelighed på nyeste sikkerhedsteknologi. Det er kendetegnende for den ny Sprinter, som Mercedes-Benz sender på vejene til foråret. Nu præsenteres den ny Sprinter for første gang for offentligheden.

Om ganske få måneder ruller den ny Sprinter ud fra Mercedes-Benz fabrikkerne i Düsseldorf og Berlin. Dermed er afløseren til den nuværende Sprinter klar til at tage over og indtage førertrøjen, som Sprinter har haft siden lanceringen i 1995.

Med over 1,3 millioner solgte modeller på verdensplan, heraf 19.000 i Danmark, har den nuværende Sprinter gået sin sejrsgang verden over og været det ubetingede flagskib i flåden af varevogne. Det er derfor en tung arv, den ny Sprinter nu skal løfte, men der er ingen tvivl om, at det er lykkedes. Bag det innovative design gemmer der sig den nyeste teknologi inden for sikkerhed og komfort, der sammen med en bred vifte af muligheder inden for dynamiske motorer og chassiser vil sætte standarden for fremtidens varevogne.

Rummelighed og fleksibilitet

Med tre forskellige akselafstande, fire forskellige chassis-længder fra ca. 5,2 til ca. 7,3 meter og tre forskellige loftshøjder, er den nye Sprinter endnu mere fleksibel end sin forgænger, og det siger ikke så lidt.

Den ny Sprinter leveres i forskellige vægtklasser fra tre til fem tons. Blandt andet kommer den i en 4,6 tons udgave med pladsbesparende ”Super-Single” baghjul, som giver oceaner af rummelighed bagtil. Det samme gør sig gældende for den ny Sprinter med lad som med en kapacitet fra 7 til 17 m3 giver plads til ethvert behov.

Sikkerheden i top – Sprinter går forrest

Sikkerheden er helt i top i den ny Sprinter. Den nyeste generation af ESP®, Adaptive ESP®, er at finde i den ny Sprinter. Den måler bilens vægt og tyngdepunkt løbende for hele tiden at kunne korrigere bilens reaktionsmønstre. Derudover er der ABS, Bremse-assistent (BAS) og skivebremser på alle fire hjul. Som ekstraudstyr fås den nyeste Xenon-teknologi inden for forlygter, som blandt andet gør det muligt at lade forlygternes lys følge hjørner og hældninger. Ingen tvivl om at den ny Sprinter er førende.

Komforten er i højsædet

Førere af varevogne er normalt ikke forkælede, når det gælder komfort og interiør i kabinen. Den ny Sprinter vender fuldstændig om på dette med en lang række spændende features, som højner ergonomien og komforten for fører og passagerer. Masser af opmagasineringsplads, elruder, åbning og låsning af alle døre fra førersædet er blot nogle af de mange standardudstyrs detaljer, der er med til at gøre den ny Sprinter mere komfortabel.

Sprinter med kraftoverskud

Den ny Sprinter vil blive leveret med en bred vifte af motorer, som alle er kendetegnede ved kraftoverskud og sublime dynamiske køreegenskaber. Blandt andet højteknologiske CDI diesel motorer med hhv. fire og seks cylindere, der alle lever alle op til Euro4 / EU4 standarderne og er udstyret med partikelfilter som standard. Den ny Sprinter leveres også med en eksplosiv V6 benzinmotor, der med sine 258 hk giver et kraftoverskud, vil gøre de fleste personbilejere misundelige.

Til Danmark i foråret 2006

Fra marts måned næste år ruller den ny Sprinter ude på vejene i Tyskland, og Sprinter forventes introduceret på det danske marked i løbet af foråret 2006.