Den nye Toyota Avensis den sikreste i klassen

| -

Den nye Toyota Avensis, som lanceres i Danmark i disse dage, er netop blevet til-delt den højeste score nogensinde i en Euro NCAP-crashtest. Toyota Avensis fik til-delt 34 point og er samtidig den første bil, der har fået 5 stjerner efter Euro NCAP’s nye og strengere testmetoder.

Toyota Avensis er som beskrevet den første bil, som er blevet tildelt 5 stjerner under et nyt og me-re omfattende testforløb. Euro NCAP’s crashtest indeholder nu mere præcise informationer om, hvad der sker med bilens pedaler i forbindelse med en kollision. Der er udviklet en ny deformerbar barriere i forbindelse med test af sidekollisioner, og man arbejder nu med endnu mere ”følsomme” dummyer, som mere præcist måler de potentielle skader på passagererne i tilfælde af en sidekolli-sion.

Takket være Toyotas filosofi om høje krav til produkternes kvalitet har Toyota Avensis med dette resultat bragt spørgsmålet om sikkerhed op på et nyt niveau.

Den aktive sikkerhed i den nye Toyota Avensis omfatter seneste generation ABS-bremsesystem og elektronisk bremsekraftfordeling. På versionerne med 2 liters motor er bremseassistent, stabili-tetskontrolsystem og traction control andre aktive sikkerhedssystemer, som bidrager til sikkerhe-den, specielt i forbindelse med kørsel med høj hastighed eller i vådt og fedtet fører.

Den passive sikkerhed i den nye Toyota Avensis indeholder bl.a. en stærk karrosseristruktur, som sammen med Toyotas Minimal Intrusion Cabin System (MICS) optager og fordeler de kræfter, der udløses i forbindelse med en kollision, og som samtidigt minimerer deformationerne i bilens kabi-ne.

Den nye Avensis har som standard syv airbags. En ny 18 liters knæairbag, fører- og passager- frontairbag samt side- og gardinairbag. Sidstnævnte dækker såvel for- som bagsædepassagerer i tilfælde af en sidekollision.

Bilen har en indbygget sikkerhedsselealarm, som har til formål at sikre, at bilens sikkerhedsseler bliver anvendt. Ved bagsædet er der ISO FIX-beslag til forankring af barnestole. I tillæg hertil er der et topforankringsbeslag, som har til formål at forhindre barnestolene i at tippe forover i tilfælde af en kollision.

Den nye Toyota Avensis fik følgende score:

Front 14 point (88%)
Side 18 point (100%)
Sikkerhedsselealarm 2 point
Total 34 point

Toyota Avensis på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 2,2 D-4D DPF T2 150HK Stc 6g
PRIVAT
65.000 kr.
Toyota Avensis
2,2 D-4D DPF T2 150HK Stc 6g
6535 Branderup
194.000
2009
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 2,0 D-4D T2 Touch stc.
NYHED
98.900 kr.
Toyota Avensis
2,0 D-4D T2 Touch stc.
Silkeborg
186.000
2012
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 1,8 VVT-I T2 147HK 6g
PRIVAT
74.999 kr.
Toyota Avensis
1,8 VVT-I T2 147HK 6g
2400 København
130.000
2010
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev