Den nye Toyota Avensis den sikreste i klassen

| -

Den nye Toyota Avensis, som lanceres i Danmark i disse dage, er netop blevet til-delt den højeste score nogensinde i en Euro NCAP-crashtest. Toyota Avensis fik til-delt 34 point og er samtidig den første bil, der har fået 5 stjerner efter Euro NCAP’s nye og strengere testmetoder.

Toyota Avensis er som beskrevet den første bil, som er blevet tildelt 5 stjerner under et nyt og me-re omfattende testforløb. Euro NCAP’s crashtest indeholder nu mere præcise informationer om, hvad der sker med bilens pedaler i forbindelse med en kollision. Der er udviklet en ny deformerbar barriere i forbindelse med test af sidekollisioner, og man arbejder nu med endnu mere ”følsomme” dummyer, som mere præcist måler de potentielle skader på passagererne i tilfælde af en sidekolli-sion.

Takket være Toyotas filosofi om høje krav til produkternes kvalitet har Toyota Avensis med dette resultat bragt spørgsmålet om sikkerhed op på et nyt niveau.

Den aktive sikkerhed i den nye Toyota Avensis omfatter seneste generation ABS-bremsesystem og elektronisk bremsekraftfordeling. På versionerne med 2 liters motor er bremseassistent, stabili-tetskontrolsystem og traction control andre aktive sikkerhedssystemer, som bidrager til sikkerhe-den, specielt i forbindelse med kørsel med høj hastighed eller i vådt og fedtet fører.

Den passive sikkerhed i den nye Toyota Avensis indeholder bl.a. en stærk karrosseristruktur, som sammen med Toyotas Minimal Intrusion Cabin System (MICS) optager og fordeler de kræfter, der udløses i forbindelse med en kollision, og som samtidigt minimerer deformationerne i bilens kabi-ne.

Den nye Avensis har som standard syv airbags. En ny 18 liters knæairbag, fører- og passager- frontairbag samt side- og gardinairbag. Sidstnævnte dækker såvel for- som bagsædepassagerer i tilfælde af en sidekollision.

Bilen har en indbygget sikkerhedsselealarm, som har til formål at sikre, at bilens sikkerhedsseler bliver anvendt. Ved bagsædet er der ISO FIX-beslag til forankring af barnestole. I tillæg hertil er der et topforankringsbeslag, som har til formål at forhindre barnestolene i at tippe forover i tilfælde af en kollision.

Den nye Toyota Avensis fik følgende score:

Front 14 point (88%)
Side 18 point (100%)
Sikkerhedsselealarm 2 point
Total 34 point

Toyota Avensis på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 1,8 Linea Sol 129HK Stc
NYHED
59.900 kr.
Toyota Avensis
1,8 Linea Sol 129HK Stc
Egå
165.000
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 1,8 VVT-i Sol stc.
NYHED
49.500 kr.
Toyota Avensis
1,8 VVT-i Sol stc.
Hobro
231.000
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 1,8 Linea Sol 129HK Stc
NYHED
58.900 kr.
Toyota Avensis
1,8 Linea Sol 129HK Stc
Vojens
188.000
2007
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev