Den nye Volkswagen Caddy

To biler i én: Caddy Van og Caddy Kombi introduceres hos de danske Volkswagen-forhandlere den 3.-4. april 2004

Altmuligbil

Volkswagen Caddy er ideel til at opfylde mange både arbejdsrelaterede og private kørselsbehov. Den er fleksibel, kører let gennem trafikken i byområder og optager kun minimal plads ved parkering. Lille ser den ud, men inden i er der masser af plads. Som standard har Caddy en 70 centimeter bred skydedør i højre side, som gør det nemt at stige ind i eller læsse bilen.

Alt om bord i Van

Varerummet i Caddy Van er hele 3,2 kubikmeter stort og kan rumme en europalle. Det er let at komme til gennem de bageste fløjdøre og skydedøren. Gulvet er helt plant og dækket af en gummimåtte. Læs kan fastgøres med ”seler” i de seks surrekroge. Fører og forsædepassager er beskyttet af en skillevæg med gitter i den øverste del. Den tilladte totalvægt er på op til 2,2 ton og anhængervægten på maks. 1.500 kg. Caddy Van har en fremragende lasteevne på 750 kg.

Alle om bord i Kombi

Caddy Kombi er konstrueret som en syv-personers bil. Som standard leveres den med fem sæder. Den bageste sæderække til to personer kan bestilles, så der bliver plads til storfamilien eller et arbejdshold. Den tredje sæderække kan tages ud, eller man kan lægge ryglænet ned. Første sæderække i passagerkabinen består af et enkeltsæde og et to-personerssæde. Ryglænene kan lægges ned, mens sæderne kan vippes lodret op. Børnesæder kan fastgøres på yderpladserne. Med nedfældede bagsæder er bagagerummet i fem-personersversionen på hele 2,3 kubikmeter. Bagklap er standard i Caddy Kombi.

Alt på plads i førerkabinen

Førerkabinen er hensigtsmæssigt og overskueligt indrettet, og alle betjeningsenheder er placeret, hvor man forventer at finde dem. Sæderne er bekvemme, og en mængde opbevaringsrum gør Caddy til en praktisk hverdagsbil. De store sidespejle giver et eminent udsyn bagud.

Økonomisk motorprogram

Alle fire motorer er kendetegnet ved god trækkraft og brændstoføkonomi. 75 hk er effekten 1,4 liters benzinmotoren, mens motoren på 1,6 liter yder 102 hk. SDI-motoren med en volumen på to liter yder 69 hk og er ideel til bykørsel. Den stærkeste motor er en 1,9 liters TDI-motor med en ydelse på 104 hk. Caddy leveres med TDI-motor og 1,6 liters benzinmotor fra juli 2004.

ABS-bremser, elektronisk differentiale spærring (EDS), antispindregulering (ASR) og motorbremseregulering (MSR) er standard i alle varianter, og ESP er standard i Caddy Kombi med 1,6 liters benzinmotor og 1,9 TDI. Den elektromekaniske servostyring med aktiv selvopretning gør Caddy nem at styre.

Værdi for pengene

Caddy er udviklet af Volkswagen-divisionen for erhvervskøretøjer, men deler over 50 procent af sine komponenter med kvalitetspersonbilerne Golf og Touran. Både erhvervs- og privatkunder får i Caddy et robust og funktionelt køretøj til absolut rimelig pris. Varevognen Caddy Van fås ved introduktionen fra 92.999 kroner ekskl. moms, mens priserne for Caddy Kombi til fem personer starter ved 199.997 kroner inkl. moms