Volkswagen udvider paletten af autocampere med en Caddy California, som er perfekt til endnu en sommer i coronaens tegn. Caddy California har plads til to og lavere priser end storebrødrene.

Coronaen har stadig ikke sluppet sit klamme tag om Danmark, og de fleste af os kigger ind i en sommer, der skal holdes indenfor landets grænser. Og det kunne eksempelvis være i en kompakt autocamper. Netop Volkswagen kommer til undsætning med en ny variant i deres California-serie. Caddy California er den nye lillebror, som samtidig bliver billigere. Priser starter fra 311.395 kroner.

Corona gør autocampere hot

Den nye Caddy California kommer i to størrelser, henholdsvis Caddy California med en længde på 4.501 millimeter og Caddy Maxi California på 4.853 millimeter. Den bageste sektion af interiøret har masser af smart campingudstyr. Det gælder den nye fold-ud-seng med kop-fjedre og en madras i høj kvalitet. Med målene 1.980 x 1.070 mm er sengen ikke ligefrem overdådig, men mon ikke du og din hjertens udkårne kan klemme jer ind under måneskin på Mols.

Foldet sammen fylder sengen kun en tredjedel af længden og er pakket kompakt sammen, så den kan opbevares i bagagerummet. Når sengen tages i brug, kan bagsædet nemt afmonteres og tages ud af bilen, så man får ekstra opbevaringsplads.

Minikøkken
Placeret i venstre side af bagagerummet har du en køkkensektion, som dog er ekstraudstyr med en pris fra 28.000 kroner. Køkkenet kan trækkes ud, så du kan stå og kokkerere under bagklappen. Toppen af køkkensektionen har et gasblus med vindafskærmning og en hylde, mens der i bunden er integreret et udfoldeligt skærebræt samt skuffer til køkkenservice.

Råbende tyskere: Romantik i VW California

Caddy California kan udstyres med et 1,4 m2 stort panoramasoltag, hvilket giver perfekt udsigt til stjernehimlen om natten eller bringer ekstra lys ind i interiøret om dagen. Alle vinduer kan blændes af med gardiner, når det er tid til at sove. I sovesektionen er der monteret LED-spots, der kan justeres i lysstyrke, og samme type lys er monteret på indersiden af bagklappen til at give lys, når der eksempelvis kokkereres efter mørkets frembrud. Under sengen bagest i bilen er der et opbevaringsrum til de to campingstole og et campingbord, der er en del af bilens standardudstyr.

Coronafrygt? Kør-selv er den sikreste form for ferie

Som ekstraudstyr tilbydes et nyt modul-telt-system, som koster 12.399 kroner. Det forvandler Caddy California til en ægte familiecampingbil. Da teltsystemet er fritstående, kan det også benyttes separat uden Caddy. Hvis det ønskes, kan teltet for 1.199 kroner udvides med en sovekabine. Det forøger opholdsrummet, så man har tilstrækkeligt med plads til en familie på fire og dertilhørende campinggear. Når det er sengetid, sover to personer i Caddy California og to personer i teltet. Takket være såkaldte air poles er teltet hurtigt og meget nemt at sætte op. Store vinduer, der også kan åbnes, lukker masser af lys ind i løbet af dagen.

Smarte teknologier
Caddy California kan udstyres med de nyeste teknologier som Digital Cockpit-instrumentering og online infotainmentsystemer med op til 10 tommer trykfølsom skærm og Discover Pro-navigationssystem. Bilen kan også udstyres med helt op til 19 assistentsystemer inklusive Travel Assist, der gør Caddy California delvist selvkørende, og Trailer-assist, der gør det nemmere at manøvrere med en trailer.

I motorrummet finder du nogle af de nyeste TDI-dieselmotorer med 102 eller 122 hestekræfter og twin-dosing-AdBlue-systemet, der gør dieselmotorerne til nogle af de reneste på markedet. Udover TDI-dieselmotorerne tilbydes Caddy California med en 1,5 TSI-benzinmotor, der yder 114 hestekræfter og 220 Nm. 7-trins DSG-gear tilbydes til 1,5 TSI-motoren og 122 hestes-varianten af 2,0 TDI-dieselmotoren.

Sådan pakker du sikkert til bilferien

Billigste Caddy California med 102 diesel-heste og manuelt gear koster fra 311.395, mens samme Caddy California Maxi koster fra 350.969 kroner. Dyreste variant er Caddy California Maxi 122 hestes diesel med DSG, som koster fra 399.313 kroner. Til sammenligning koster billigste California Coast fra 451.411 kroner med en 110 hestes diesel og manuelt gear.