Audi: det bedste regnskabsår nogensinde

Nye rekorder for salg, omsætning og resultat:
 - 964.151 udleverede biler, en omsætning på EUR 33.617 mio., et resultat før skat på EUR 2.915 mio.

 - Audi chef Rupert Stadler: ”Det hidtil bedste resultat fra vores operative forretning i koncernens historie“

 - Overskudsdeling: i gennemsnit næsten EUR 5.300 pr. medarbejder

Ingolstadt – Audi satte i regnskabsåret 2007 igen rekord inden for produktion, antal udleverede biler, omsætning og resultat. ”Vi kan se tilbage på det mest succesfulde regnskabsår nogensinde i vores koncern: For det første har vi opnået den 12. rekord i træk med antal udleverede biler. For det andet er alle finansielle nøgletal steget til et nyt rekordniveau – det kalder vi kvalitativ vækst. Det er nemlig kun profitabel vækst, der kan sikre vores konkurrencedygtighed på lang sigt, sagde Rupert Stadler, adm. direktør hos AUDI i dag på den årlige pressekonference i Ingolstadt.

Vækst sikrer beskæftigelse og skaber arbejdspladser
Audi investerer EUR 2 mia. om året i nye produkter alene. Bilproducenten udvider sit udvalg af modeller fra de nuværende 25 til 40 i løbet af de næste 8 år. Det er planen at udlevere 1,5 mio. biler til kunderne i 2015. ”For at kunne opnå vores ambitiøse målsætninger har vi brug for engagerede medarbejdere”, understregede Rupert Stadler, ”for ud over bilerne er grundstenen for vores succes de mennesker, som udvikler, producerer og sælger bilerne – vores medarbejdere.”

Audi belønner medarbejdernes præstationer med en resultatafhængig overskudsdeling, som udbetales til maj. Medarbejdernes samlede del af overskuddet for dette år udgør i gennemsnit næsten EUR 5.300 pr. medarbejder.

Antallet af ansatte i Audi koncernen på 53.347 medarbejdere steg i gennemsnit over hele året lidt i forhold til året før (en stigning på 2 procent, 52.297). Hos AUDI AG var tallene 44.698 (44.701) medarbejdere, heraf 31.369 (31.276) i Ingolstadt og 13.329 (13.425) i Neckarsulm. Med 2.002 (2.031) elever fordelt på 20 forskellige fag holdt AUDI AG antallet af elever på de tyske fabrikker på det høje niveau fra året før.

Udsigterne for 2008: sikring af vedvarende og profitabel vækst
Audi har fået en fremragende start på 2008: I januar opnåede mærket en salgsfremgang på 4,7 procent. Den positive udvikling fortsatte i februar med 71.348 udleverede biler til kunderne. Det betød en stigning i salget på 2,6 procent. Den nye Audi A4 Avant vil have en positiv indvirkning på den kvantitative og kvalitative vækst i år. ”Vi er godt på vej til at nå en million udleverede biler til kunderne i år. Vi vil konsekvent fortsætte vores udvikling med den profitable vækst“, sagde Rupert Stadler. Med de rekorder, Audi opnåede i 2007, hører mærket til de indtjeningsstærkeste virksomheder i den internationale bilbranche. ”Dermed har vi ved egen kraft lagt den finansielle grundsten for vores fremtidige vækst”, påpegede Rupert Stadler.

Audi forholder sig også til de eksterne udfordringer for bilindustrien. Bilproducenten er bevidst om ansvaret for at beskytte klimaet. Og det er ikke noget nyt: Hos Audi er der i forhold til 1990 behov for 36 procent mindre brændstof for at skabe en kilowatt (1,36 hk) ydelse. Og i fremtiden vil mærket tilbyde en særligt brændstoføkonomisk model i alle volumenmodelrækker. ”Vi vil styrke vores høje kompetence inden for letvægtskonstruktion yderligere, øge aerodynamikken, minimere friktionstab og optimere elektroniske komponenter”, lovede Audi chefen.

Inden for rammerne af sin innovationsstrategi satser koncernen på en lang række tiltag, dog især på dieselteknologien. ”Vores TDI vil i år være den reneste dieselmotor i verden takket være vores såkaldte ultra low emission-system“, sagde Rupert Stadler. Dermed reduceres udledningen af kvælstofoxider med op til 90 procent. ”Med sådanne systemer vil vi spille en aktiv rolle i fremtidens bilindustri”.