Som en sikker forårsbebuder kommer verdens mest solgte, åbne sportsvogn nu på markedet i en faceliftet version. Det drejer sig naturligvis om Mazda MX-5, der i år kan fejre sit 20 års jubilæum.  Den nuværende, 3. generation kom på markedet i 2006, og nu er tiden altså inde til en teknisk og kosmetisk opgradering.

Selvom Mazdas MX-5 er blevet modificeret og ændret på en række punkter, er der ikke pillet ved det originale koncept. En MX-5 er stadig en ægte roadster med langsliggende motor foran, baghjulstræk, lav vægt og en smittende køreglæde.

Man kan også som hidtil vælge mellem Mazda MX-5 med manuel stofkaleche og MX-5 Roadster Coupe med hårdt tag i form af et elektrisk foldetag i kunststof.

Det nye består i en mere sportslig og aerodynamisk udformning af bilens for- og bagende med blandt andet nye kofangere samt for- og baglygter. Indvendigt er der visse steder anvendt nye og mere eksklusive materialer, ligesom 2.0-liters modellen har fået nye Recaro-sportssæder med betræk af læder og Alcantara.

Samtidig er der indført en række tekniske ændringer, der er med til at forstærke den inspirerende køreoplevelse i en Mazda MX-5.  Motorerne på 1.8 og 2.0 liter yder fortsat henholdsvis 126 hk og 160 hk, men undervognen er finjusteret, og 2.0-liters motoren har fået en mere sportslig karakteristik i og med, at den nu roterer med op til 7.000 omdrejninger i minuttet mod før 6.500 omdrejninger i minuttet.

For første gang nogensinde i Danmark kan Mazda MX-5 også fås med en automatisk gearkasse med mulighed for manuelle gearskift via kontakter ved rattet. Den automatisk gearkasse har 6 trin og kan bestilles til Mazda MX-5 med 2.0-liters motor.

Modelprogrammet består fremover af Mazda MX-5 1.8 med stofkaleche og som Roadster Coupe til priser fra henholdsvis 364.185 kr. og 390.369 kr. Mod en merpris på 9.000 kr. kan den leveres med lædersæder og 5-trins sædevarme. Standardudstyret omfatter blandt andet aircondition, 16” letmetalfælge, læderrat, CD-radio og dobbelt udstødning.

Mazda MX-5 2.0 koster fra 444.186 kr. med stofkaleche og 470.187 kr. som Roadster Coupe. Merprisen for den 6-trins automatiske gearkasse er 20.000 kr. Standard i MX-5 2.0 er Recaro-sportssæder med læder og Alcantara, automatisk klimaanlæg, 17” letmetalfælge, fartpilot og 5-trins sædevarme.

De første eksemplarer af den faceliftede Mazda MX-5 er ankommet til danske Mazda forhandlere.