Fiat Ducato fejrer netop i disse dage 35 års jubilæum. Den første Ducato kom på markedet i 1981, og det blev fra begyndelsen en bemærkelsesværdig model, der har revolutioneret de store varebiler med forhjulstrækket, de kraftfulde motorer og den store lastekapacitet. Den 23. oktober 1981 trillede den første bil således ud fra Sevel-fabrikken i Val di Sangro i Italien, som i dag er Europas største fabrik af mellemstore og store varebiler.

Generation 1 (1981-1990)
Første generation af Ducato gav en lang række nyskabelser blandt varebiler. Der blev blandt andet introduceret en tværliggende motor forrest i bilen med træk på forhjulene. Den havde både motor, gearkasse og trækaksler monteret på en ramme i ét modul forrest. Det gjorde det muligt at bygge næsten uendeligt mange forskellige varianter af Ducato. Ved introduktionen kunne den fås med to taghøjder og i varianterne varebil, combi og minibus. De to akselafstande (2923 og 3450 millimeter) betød, at varebilen havde en kapacitet på op til 9,8 kubikmeter og en totalvægt på op til 2800 kg.

Motormæssigt bød den første generation af Ducato også på en helt ny dieselmotor på 72 hk. Den var ud af en helt ny motorfamilie kaldet Sofim, og det blev en motor som hurtigt blev kendt for at være meget pålidelig, og en motor som fortsatte i de næste generationer af Ducato med mange forskellige ydelser.

I 1984 begyndte fabrikken at montere vinklede støddæmpere, som gav et helt fladt gulv i varerummet, noget som også blev højt værdsat til camperbrug. Året efter, i 1985, kom Maxi-versionen med en øget totalvægt på 3500 kg, mens Fiat Ducato med firehjulstræk fra Steyr-Puch fulgte i 1989.

Generation 2 (1990-1994)
Ti år senere blev anden generation lanceret, og den 1. oktober 1991 rundede Fiat Professional en milepæl, da Ducato nummer 500.000 trillede ud fra Sevel-fabrikken. Blandt de vigtigste tilføjelser til denne generation var den 2,5 liters dieselmotor med 95 hestekræfter, ligesom en fuldt eldrevet Fiat Ducato Elettra blev introduceret. Desuden kunne Ducato nu fås med en tredje og endnu længere akselafstand (3200 mm).

Generation 3 (1994-2002)
Tredje generation kom på markedet i 1994, og det var med forbedret aerodynamik og mindre luftmodstand samt et nyt design med smarte funktioner, der gjorde livet lettere for de professionelle kunder. For allerførste gang var gearstangen placeret i midterkonsollen, og det frigav værdifuld gulvplads samtidig med at ergonomien blev drastisk forbedret. Den nye Ducato høstede mange roser, og den blev kåret til "International Van of the Year 1994".

Generation 4 (2002-2006)
Gennem årene kom flere opdateringer til, som forøgede både effektiviteten og komforten. I fjerde generation blev der eksempelvis introduceret højdejusterbare sæder samt nye motorer. Blandt andet en stærk Common Rail turbodieselmotor, der i høj grad forbedrede ydeevnen, effektiviteten og støjniveauet. Derudover kom der naturgasvarianter med både gas- og benzindrift under kølerhjelmen.

Generation 5 (2006-2014)
Femte generation af Ducato kom på scenen i 2006, nu i endnu flere versioner og med forbedret fleksibilitet. På det tidspunkt var Ducato den første varebil nogensinde med forhjulstræk og en kapacitet på 17 kubikmeter. Motorerne med andengenerations MultiJet-teknologi gav desuden lavt brændstofforbrug og lave emissioner.

Generation 6 (2014 -)
I 2014 blev sjette og seneste generation lanceret, og med de forstærkede aksler kunne Ducato nu modstå en vægt på op til 2100 kg på forakslen og op til 2500 kg på bagakslen. Det gav varebilversionen af Ducato en maksimal nyttelast på hele 2,1 tons, mens der samtidig blev indført mulighed for luftaffjedring.

I årenes løb har Ducato krydset de europæiske grænser og er nået til både Rusland, Mellemøsten, Sydamerika og Australien. I dag bliver Ducato produceret i Brasilien, Mexico og Italien, og den sælges i mere end 80 lande – heriblandt i Nordamerika, hvor den markedsføres som Ram Promaster. Det gør Ducato til en ægte global bil.

Tillykke til Ducato!