På den årlige biludstilling i Genève i starten af marts debuterer Fiat med den helt nye Fiat Freemont, der er baseret på Dodge Journey og er den første bil, der kommer ud af Fiats partnerskab med Chrysler Group. Den store, kraftfulde syvpersoners familiebil lanceres med masser af udstyr og en sikkerhed, der er helt i top.

Navnet antyder, at der er tale om en bil, der giver en følelse af frihed og mulighed for eventyr. Og så er den nye Fiat Freemont samtidig designet til at kunne imødekomme enhver situation i familiens dagligdag.

Bilen har et muskuløst udtryk, og dimensionerne (længde 489 cm, bredde 188 cm, højde 172 cm), en akselafstand på hele 289 cm samt et bagagerum på op til 1.461 liter, gør Fiat Freemont til en stor bil med masser af rummelighed.

Bilen har syv sæder som standard samt bl.a. triple-zone automatisk klimaanlæg, keyless entry system, fartpilot, trip computer, dæktrykmåler, tågeforlygter og touchscreen-radio med farveskærm og ratbetjening. Den findes desuden i en version med 17 tommer alufælge, 8,4" touchscreen-radio med dvd-afspiller, SD-kort, Bluetooth, parkeringssensorer, sammenklappelige sidespejle, automatisk forlygteaktivering, tonede bagruder og tagbøjler.
 
En høj kørestilling, rummelige og ergonomiske sæder samt et væld af opbevaringsrum giver god komfort for såvel chauffør som passagerer. Sikkerheden er i top med syv airbags, ABS-bremser samt ESP med Hill Holder som standard.

Fiat Freemont er forhjulstrukket og introduceres med to forskellige 2.0 MultiJet turbo-dieselmotorer på henholdsvis 140 hk og 170 hk og manuelt gear. På et senere tidspunkt vil den også blive lanceret i en 4x4-version samt med en kraftfuld 3.6 benzin V6-motor med 276 hk.

Introduktionstidspunkt og priser for Fiat Freemont på det danske marked kendes endnu ikke.