Forgangsbil sætter nye standarder

Fiat har givet succesbilen Grande Punto et facelift og sætter endnu engang nye standarder i klassen. Den nye Grande Punto MY 08 er den første bil, der fås med det integrerede underholdnings- og kommunikationssystem Blue&ME™ som standard. Derudover er interiøret i hele modelprogrammet strammet op, og den helt nye Grande Punto MY 08model ”Racing” vil sikkert vække interesse blandt de yngre bilkøbere, der ønsker et mere sporty udtryk.

Siden Fiat Grande Punto blev lanceret i 2006, har bilen opnået stor succes over hele Europa, heriblandt også på det danske marked. Med succesen følger naturlig opmærksomhed fra konkurrenterne, hvilket har gjort Fiat Grande Punto til foregangsbil på mange områder. Det er en position, Fiat ønsker at bevare, og derfor introduceres nu nye versioner af bilen, der er solgt i en million eksemplarer på verdensplan.

Blandt nyskabelserne følger Blue&ME™ systemet, som Fiat har udviklet i samarbejde med Microsoft. Blue&ME™ er nu standardudstyr på det mest solgte udstyrsniveau, Dynamic.

Udover håndfri BlueTooth forbindelse til mobiltelefonen er der i Blue&ME™ en integreret mediaplayer med USB-port, så man kan koble sin USB-nøgle med musikfiler direkte til anlægget i bilen. Det hele kan så styres ved hjælp af ratkontakterne og displayet i instrumenthuset, som bl.a. viser navnene fra din telefonbog i din mobiltelefon eller titlen på det musiknummer, der afspilles fra USB-nøglen. Ingen andre biler i klassen kan tilbyde et så avanceret system som standardudstyr.

Fiat har desuden kræset for interiøret i Grande Punto, hvor instrumentbordet fremstår i endnu bedre kvalitet. Dette er blandt andet et resultat af konstruktive samtaler med kunder og bilkritikere fra hele Europa. Designmæssigt holder Grande Punto fast i de smukke italienske linjer, der er gået lige i hjerterne hos bilkøbere overalt i Europa. Der er dog blevet plads til enkelte nye, hvor modellerne ”Sport” og ”Racing” kommer med mørke forlygter; dette er alt sammen med til at gøre disse modeller endnu mere sporty, og for Racing modellens tilfælde understreges dette yderligere af, at den kommer med 16” alufælge og hækspoiler som standardudstyr. Det er sikkert også købere af disse modeller, der vil glæde sig over, at Grande Punto nu kan leveres med specialdesignede stickers, der kan give bilen et meget personligt præg. Stickerprogrammet kendes fra den nye Fiat 500, hvor det har været en stor succes.

”Det er på alle måder en gennemtestet og velfungerende bil der nu har fået en opstramning så både modelprogram og udstyr matcher de behov som målgruppen for Grande Punto stiller her i 2008.” siger Steffen Holm - pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

På motorsiden holder Grande Punto fast i et af klassens bredeste motorprogrammer fra den økonomiske 1.2 65 HK benzinmotor, der nu kan erhverves fra blot kr. 129.990, til den rappe og kraftfulde 1.4 T-Jet turbo benzin med 120 HK, samt to af bilverdens mest gennemtestede dieselmotorer; Fiats 1.3 MultiJet på henholdsvis 75 og 90 HK. Som noget helt nyt kan Grande Punto Sport nu leveres med den succesfulde og roste 1.6 MultiJet dieselmotor, som netop er introduceret i storebroderen Fiat Bravo. Sikkerhedsmæssigt står Grande Punto stærkt med 5 stjerner i euroNCAP, og det vigtige ESP følger med som standard på alle modeller, og som altid i Grande Punto med Hill-Holder, der hjælper med en lettere start op ad bakke.