Fiat Scudo – Årets varebil i Europa

Målet med den nye og forbedrede generation af den lette varebil Fiat Scudo, der kom til Danmark først på året, var at positionere den som en af de forreste i sit felt. Med kåringen som ”Årets varebil i Europa” har Scudo vist, at den er uovervindelig.

Fiat Scudo er blevet større, har fået mere lastkapacitet, kraftigere motorer og bedre brændstoføkonomi i forhold til sin populære forgænger. Og så har den køreegenskaber, der nærmer sig en personbils. Det blev i dag belønnet med titlen ”Årets varebil i Europa”.

”Da vi i februar lancerede den nye Scudo her i landet var det med en forventning om, at den kommer til at spille en væsentlig rolle i sit segment – og den nye, flotte titel er kun med til at gøre vore forventninger til bilen endnu større,” siger Salgsdirektør Erhvervsbiler i Fiat Group Automobiles Denmark A/S, Erik Holm.

Sevel-fabrikkerne, som er verdens største producent af lette kommercielle køretøjer og en del af samarbejdet mellem Fiat og PSA Peugeot Citroën, står bag den nye Scudo, som bliver bygget på Sevel Nord i Valanciennes i Nordfrankrig. Fiat deler dermed den prestigefyldte titel med kollegerne i PSA. 

”Et af de vigtigste parametre i udviklingen af den nye Scudo har været at skabe en effektiv varebil, som er økonomisk i drift. Det er i vid udstrækning lykkedes. Scudo er nemlig i Tyskland og Storbritannien blevet testet til at være klassens billigste bil at vedligeholde og reparere. Det giver mulighed for at tegne yderst fordelagtige serviceaftaler op til fem år og 300.000 kilometer,” pointerer Erik Holm.

En af de helt store forbedringer er desuden brændstofforbruget. Der er kommet flere hestekræfter og et større moment til, og alligevel er brændstofforbruget lavere end i den tidligere version. Således har den nye Scudo 1.6 hele 21 hk mere end den tidligere 1.9 version og kører tilmed én kilometer længere på en liter diesel. Samme forhold gør sig gældende for den nye 2.0 version med 120 hk i forhold til den tidligere 2.0’er med 109 hk.

Dertil kommer et flot og gennemtænkt design samt et interiør, hvor der er kræset for detaljerne. Standardversionen af Scudo er således særdeles veludstyret og praktisk indrettet med bl.a. et nyudviklet førersæde, der har armlæn og lændestøtte, og som kan justeres i både højde, længde og hældning. Passagersædet fås som enkelt- eller dobbeltsæde. Kabinen er indrettet med fokus på, at den skal kunne fungere som en sikker og behagelig arbejdsplads – med f.eks. radio/cd med ratbetjening og muligheder for at installere et stort udvalg af elektronisk tilbehør.

Fiat Scudo fås både som varebil og bus til otte, ni eller ti personer – så bilen er velegnet til alt fra erhverv til familiebrug, handicaptransport og taxi.

Fakta om Fiat Scudo:
· To akselafstande: 3 m og 3,12 m
· To længder: 4,80 m og 5,13 m
· To indvendige højder: 1,45 m og 1,75 m
· Nyttelast: 1.000 til 1.200 kg
· Bredde indvendig: 1,60 m (1,25 m mellem hjulkasser)
· Tre varerumsstørrelser: 5, 6 og 7 m3
· Læssehøjde: 49 til 56 cm