Fiats nye skud på stammen af lette varebiler, Fiat Scudo, blev forleden dag præsenteret, da Fiat og PSA-gruppen inviterede pressen til et stort anlagt arrangement på bilfabrikken Sevel Nord i Frankrig.

Journalister fra en lang række lande fik i fredags en stor oplevelse, da de blev vist rundt på bilfabrikken, der slår alle rekorder i Europa, nemlig Sevel i Nord i Valenciennes i Frankrig, der er ejet af Fiat og PSA Peugeot Citroën. Udover et indblik i produktionen af lette kommercielle køretøjer blev journalisterne som de første præsenteret for bl.a. den nye Fiat Scudo, som bliver lanceret i Danmark i begyndelsen af 2007. Scudo er blevet større, har fået mere lastkapacitet (5-7 m3) og køregenskaber, der nærmer sig en personbils.

”Den nye Scudo har fået et markant løft, både hvad angår design, komfort køreegenskaber og totaløkonomi. Den passer perfekt ind i segmentet mellem Fiat Doblò Cargo og Ducato. Ligesom forgængeren, der er solgt i 350.000 eksemplarer siden 1995, forventer vi, at den nye Scudo bliver en stor succes,” siger Brand Manager i Fiat Automobiler Danmark, Michael Thorø.

Sevel Nord, der fungerer som en del af samarbejdet mellem Fiat og PSA Peugeot Citröen, har kapacitet til at producere hele 130.000 lette varebiler og minibusser om året og har i alt fremstillet 1,6 millioner biler, siden fabrikken åbnede i 1992. Sevel Nord beskæftiger i dag 4.400 mennesker i treholdsskift og er dermed langt den største arbejdsplads i regionen.