Ford Focus RS500 præsenteres første gang på 2010 Leipzig Motor Show i Tyskland den 9. april. Den nye RS model har fået betegnelsen RS500 for, at understrege den stærkt begrænsede produktion på 500 individuelt nummererede biler.


Den nye Focus RS500 har en muskuløs 2,5-liters 5-cylindret motor med 350 HK og leverer 15 procent mere 'power' end den velkendte Focus RS. Det resulterer i en mavekildrende køreoplevelse ud over det sædvanlige.
RS500s opsigtsvækkende præstation modsvares af et lige så dramatisk udseende. Focus RS500 leveres i en mat sort lak med matchende aluminiumsfælge, og kombinationen leverer en stærk visuel effekt, der er ulig nogen anden Ford model.

"Vi var fast besluttet på at markere afslutningen af produktionen for den nuværende og meget roste Focus RS med en helt speciel model" udtaler Joe Bakaj, Ford Europas Vice President for Produkt udvikling. "Fra sit dramatiske design til de berusende resultater vi har oplevet, er der ingen tvivl om, at RS500 vil blive værdsat og hurtigt opkøbt af GTI entusiaster.


"Modellen slutter sig til en lang række af ikoniske Ford RS'er og er en værdig model til at bære RS500-navnet. Fords modeller med RS-emblemet har igennem årene nydt stor anerkendelse – både ved kørsel på almindelig vej og ved banekørsel, og historisk peger Ford Focus RS500 helt tilbage til den legendariske Sierra RS500 Cosworth, der dominerede motorsporten i slutningen af 1980'erne," tilføjede Bakaj.

 


Ford Focus RS500 kommer til Danmark i stærkt begrænset antal i løbet af juni måned til en pris på 727.500 kroner.