General Motors Saturn-mærke lancerer Astra

Opel forstærker samarbejdet med søstermærket Saturn i USA

General Motors har netop bekræftet, at Opel Astra bliver en ny model hos USA-søsterbilmærket Saturn fra 2007-modelåret.

De tre- og femdørs modeller skal sælges i USA og Canada og fremstilles på GMs fabrik i Antwerpen i Belgien.

Carl-Peter Forster er øverste chef for GM i Europa og siger bl.a.: ”Dette er endnu et eksempel på, hvordan vi indenfor GM styrker båndene mellem de enkelte bilmærker, på tværs af kontinenterne. Astra spiller en stor rolle i foryngelsen af Opel, og bliver et stærkt supplement til opdateringen af Saturns modelpalet.”

De nye Astra modeller er med til at give Saturn et af de friskeste modeludbud blandt de amerikanske bilfabrikker. På hjemmemarkedet stræber Saturn efter at tilbyde sine kunder forfriskende nytænkning, høj teknologisk niveau, god værdi for pengene og eksemplarisk kundeservice.

”Astra passer præcist i Saturns udstillingsvinduer, med europæisk stil og kørekvaliteter,” siger Jill Lajdziak, Saturns chef. ”Det viser også, at vi hurtigt kan få nye produkter frem i butikkerne, og ”genopfinde” hele Saturns modelprogram særdeles kvikt.”

Over 1,2 millioner Astra solgt

Med modeller som den 2-sædede Sky roadster, mellemklassebilen Aura sedan, Outlook fritidsbilen, den lidt mindre crossover model Vue og Astra findes ingen Saturn, der er mere end 20 måneder gammel på markedet.

I Europa er der solgt flere end 1,2 millioner af tredjegenerations Astraen siden lanceringen i marts 2004. I øjeblikket er den nummer to i kompaktklassen i Vesteuropa. Der kommer en ny udgave af Astra fra februar med nye designdetaljer og nye motorer. I fremtiden kan Astra kunderne vælge mellem 11 forskellige motorer, fra 90 til 240 hk.