Fiats nyeste familiemedlem Grande Punto går som varmt ciabatta brød hos Fiat-forhandlerne. Og det kan Brand Manager Steffen Holm fra Fiat godt forstå.

Grande Punto er en italiensk perle, der går lige blodet hos de danske bilkøbere. Det vidste Steffen Holm med det samme, da han så Grande Punto første gang.

”Grande Punto repræsenterer alt det bedste inden for italiensk livsstil og design. Der er tale om en bil, der kombinerer et funktionelt og lækkert design med køreglæde og sikkerhed i den absolutte top. Samtidig har vi at gøre med en særdeles økonomisk bil til en rigtig god pris,” siger Steffen Holm, Brand Manager hos Fiat Automobiler Danmark.

Steffen Holm er sikker på, at Fiat med Grande Punto har begået en bestseller. Ikke kun fordi Grande Punto leverer en fantastisk køreoplevelse, er yderst praktisk og komfortabel. Men i lige så høj grad fordi, der er tale om en meget smuk bil.

Italiensk design når det er bedst

Italiensk design er kendt for at være nyskabende og nyder stor respekt i verden, fordi det er lidenskabeligt, detaljeret, elegant og teknisk raffineret. Og dette gør sig ikke kun gældende inden for mode, møbler og IT-design, men også inden for biler. Det er verdens mest fremtrædende bildesigner, italieneren Giorgetto Giugiaro, et levende bevis for. Det er også Giugiaro, som i samarbejde med Centro Stile Fiat står bag Grande Punto.

Giorgetto Giugiaro blev født i 1938 og efter sine studier på kunstakademiet i Torino begyndte han sin karriere hos Fiat. Dengang eksisterende der ikke egentlige bildesignere, og Giugiaro var således med til at sætte standarderne for, hvad der er godt bildesign. Giugiaro har været med til at udvikle nogle af de smukkeste biler i verden. De mest kendte er modeller som Maserati, Ferrari, Alfa Romeo og ikke mindst Punto, hvor han stod bag den første succesfulde Punto tilbage i 1993, en bil, som siden er solgt i mere end 6 millioner eksemplarer. Det nyeste skud på stammen er Grande Punto.

”Endnu engang har Giugiaro skabt et mesterværk. Grande Punto er en fryd for øjet. Den udstråler dynamik og kraft kombineret med elegance og klasse. Man kan tydeligt se, at der er kælet for alle detaljerne,” siger Steffen Holm.

I Grande Punto kan man nemt se Giugiaro’s sans for, hvor vigtige detaljerne er for helheden. Bilens front er helt unik med et anstrøg af Maserati, hvilket er med til at understrege den sporty linie. De helt specielle sidespejle vækker også opsigt ved at være en tro kopi af de sidespejle, som bruges på Formel 1-biler. Og baglygterne sidder højt for at fremhæve Grande Puntos muskuløse bagende. Alt dette, og meget mere, er med til at give bilen et sporty og aerodynamisk udtryk.

En sikker skønhed til en god pris

Det er ikke kun i design den nye Grande Punto når stjernerne. Grande Punto har fået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-testen. Både den aktive og passive sikkerhed er en topprioritet i Grande Punto. Og priserne for den nye Grande Punto er også værd at bemærke. Priserne spænder fra 139.999 kr. for den kvikke 1,2 liters benzinmotor til 256.209 kr. for den kraftfulde 1,9 liters dieselmotor. Der er således tale om særdeles konkurrencedygtige priser for denne varmblodige italiener.