Fiats bestseller Grande Punto er blevet udstyret med en ny, kvik 95 hestes 1.4 16V-motor. Starjet hedder den.

Fiats prisbelønnede Grande Punto, som siden den danske lancering i januar i år er blevet en rigtig bestseller, fås nu med en 95 hestes 1.4 16V motor.

Den nye motor er blevet døbt Starjet og findes i Grande Punto Dynamic og Sport-versionerne. Starjet markerer sig særligt ved en helt ny type indsugningsmanifold kaldet Port DeActivation (PDA). PDA er et system, der styrer den mængde af luft og brændstof, der kommer ind i forbrændingskammeret og mindsker brændstofforbruget og emissionerne. Systemet er så effektivt, at man med den nye 16V motor kan køre næsten det samme på literen som med de to øvrige benzinmotorer i Grande Punto-programmet, nemlig hele 16,4 km. pr. liter ved kombineret kørsel. Alle Grande Punto 1.4 16V er udstyret med en ny 6-trins gearkasse, som er til gavn for både brændstofforbrug og støjniveau.

”Grande Punto er en ægte varmblods italiener. Den har taget danskerne med storm og med den nye 1.4 16V motor får man endnu mere køreglæde for pengene. Der er tale om en fræk bil til en fantastisk pris,” siger brand manager Steffen Holm, Fiat Automobiler Danmark A/S.

Sport-versionen har som standard ESP, integreret cd-afspiller med ratbetjening, aircondition, seks airbags, 17” aluminiumsfælge, sportssæder, sideskørter, rat og gearknop i læder samt cruise control, for blot at fremhæve et udpluk af de lækre detaljer, der gør Grande Punto 1.4 16V Sport til en særdeles sportslig bil. ESP kan vælges som ekstraudstyr til de to andre 16V-versioner for under 5.000 kr.

Priserne for de nye Grande Punto-versioner er også værd at bemærke. De spænder fra godt 185.000 kr. for Dynamic-versionen med tre døre til godt 196.000 kr. for Sport-versionen inklusiv alt det nævnte udstyr. Der er således tale om yderst konkurrencedygtige priser og meget udstyr for få penge i denne rappe italiener.