Honda har brug for at kravle op ad salgslisterne, og nu er de klar med en helt ny CR-V, som for første gang bliver en plugin-hybrid. Det giver en rækkevidde på 82 kilometer, men fraprisen bliver høj. 

Honda lever et stille liv på de danske salgslister, men nu er det japanske mærke klar med den danske pris på den nye udgave af CR-V. Desværre bliver den ikke helt billig.

CR-V, som er mærkets største SUV, har traditionelt været en af de populære modeller herhjemme, og det er da også med en vis forventning, at prisen på den nye model præsenteres. Og som udgangspunkt er der kun en pris. På 553.900 kroner. Det er for Honda CR-V Advance Tech. Allerede nu ser det lidt hårdt ud for modellen. En Toyota RAV4 Plugin har eksempelvis til sammenligning en frapris på 513.990 kroner, og her får du i alt 306 hestekræfter og en rækkevidde på 75 kilometer.

Den rigtige Toyota – RAV4 Plug-in Hybrid

Den nye CR-V får en bedre rækkevidde – op til 82 kilometer. Og et samlet forbrug på 125 km/l, men den 2-liters benzinmotor giver en samlet effekt på bare 184 hestekræfter. De øvrige tekniske specifikationer er endnu ikke kendt.

Mere plads og sikkerhed

Den nye CR-V er blevet mere slank og voksen at se på. Den er også blevet bredere, længere og højere end modellen, der udgår - med sin 40 millimeter længere akselafstand, der bidrager til mere plads i kabinen, herunder 16 millimeter mere benplads, og bagagepladsen skulle angiveligt vokse til 586 liter.

Visuelt har Honda valgt en ny designstil med smalle forlygter, der kombinerer et nyt signaturkørelys, mens kombinationen af lodret bremselys og blinklys bagpå er en hilsen til tidligere modeller.

Nørdernes favorit – her er den nye Honda Civic

Desuden bliver CR-V den første europæiske model, der er udstyret med Honda SENSING 360, et multiretnings sikkerheds- og kørerassistentsystem, der fjerner de blinde vinkler rundt om bilen. Systemet bidrager til at undgå kollisioner og letter byrden for føreren. Det er seneste skridt i Hondas ambition om, at ingen må dø i en Honda i 2050.

Mere salg

Hvis Honda skal have en fremtid i Danmark, så skal de til at sælge flere biler. Sidste år solgte Honda i alt 426 biler herhjemme. Til sammenligning solgte Toyota 1.634 RAV4’er, men trods alt både hybrider og pluginer.

Overset kvalitet - brugttest af Honda Civic

Honda har heldigvis også den nye elektriske SUV e:Ny1 på vej, som lander ned i en konkurrencepræget klasse, hvor der sælges mange biler. E:Ny1 har et batteri med en bruttokapacitet på 68,8 kWh og en rækkevidde på 412 kilometer, mens elmotoren yder 204 hestekræfter, og bilen koster fra 372.200 kroner.

Den nye Honda CR-V kan bestilles nu.