48.243 biler

Læs mere om Toyota RAV4 her

Toyota RAV4 var på mange måde normsættende, da den blev introduceret tilbage i 1994. Den kompakte SUV’er var en helt ny biltype, da den blev lanceret, og den var altså startskuddet til en helt ny bilklasse. Det nye bestod i, at den indeholdte alle fordelene ved en firehjulstrækker, men tilsat en del af fordelene ved en almindelig personbil, som eksempelvis smidighed og brændstofforbrug, mens man kunne nyde den høje førerposition og firehjulstrækket, hvis det blev nødvendigt.

I første og anden generation fra henholdsvis 1994-2000 og 2000-2006 var det dog også muligt at købe RAV4 med kun forhjulstræk. RAV4 forefindes både i en tredørs og en femdørsversion, som begge siden introduktionen i 1994 har været en fast del af sortimentet. Forskellen mellem første og anden generation er ikke enorm, men det er værd at nævne, at motorudbuddet er væsentlig større i anden generation end i den første. For til at begynde med kunne man kun købe sin Toyota RAV4 med en 2,0 liters benzinmotor med 129 hestekræfter.

Motorsortimentet blev dog udvidet, da det var tid til at præsentere den anden generation, her kom en 1,8 liters benzinmotor med 125 hestekræfter og en stærkere 2,0 liters med 150 hestekræfter. Toyota RAV4 fik desuden et facelift i 2003, hvor man blandt andet introducerede en 2,0 liters dieselversion med 116 hestekræfter.

Året 2006 er dog ret skelsættende for Toyota RAV4 i Danmark, da tredje generation her blev præsenteret. Den er på mange måder væsentlig forskellige fra de to tidligere generation både når det kommer til karosseri og teknik. For det første er den markant længere, nemlig 14,2 centimeter, og rent teknisk, er der sket mange forbedringer. I kabinen kan det blandt andet nævnes, at de bagerste sæder nu kan lægges ned i bagagerumsgulvet, mens det også er værd at nævne, at kraften nu kan fordeles variabelt mellem for og bagaksel, som man ønsker det. På motorfronten findes stadig den kendte 2,0 liters benzinversion, mens der er to valgmuligheder, hvis man foretrækker diesel, nemlig en 2,2 liters med henholdsvis 137 og 177 hestekræfter.

I 2013 kom den nuværende og fjerde generation af Toyota RAV4, og den fortsætter den tendens, som begyndte med tredje generation. Den er vokset og blevet mere praktisk, og det er den væsentlig forskel på de nyere og ældre Toyota RAV4. Så er man på udkig efter en brugt Toyota RAV4, så er det en god ide at have øje for de forskelle, der er fra de to første generationer til de to sidste. Generelt kan man sige, at Toyota RAV4 holder prisen ganske fornuftigt på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

Feltet af konkurrenter kom hurtigt til, da først Toyota havde haft pæn succes med RAV4. Blandt de meste oplagte konkurrenter er Honda C-RV, Mazda CX-5, Nissan Qashqai og VW Tiguan.

Udstyr

Det er klart, at der er sket noget på udstyrsfronten fra generation til generation. Den nuværende Toyota RAV4 fås i tre forskellige udstyrsvarianter. T2, T3 og T4. Generelt er niveauet højt, og du får blandt andet bakkamera og fartpilot, selvom du ikke er oppe i topudstyrsniveauet

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "image": "https://www.biltorvet.dk/img/logo-biltorvet-green.svg", "name": "Brugt Toyota RAV4", "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "name": "Brugt Toyota RAV4", "author": { "@type": "Person", "name": "Magnus Wind" }, "datePublished": "2019-07-08", "reviewBody": "Havde en god oplevelse da jeg handlede her", "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Biltorvet.dk" } } }

Indlæser..