Toyota er nu klar med priserne på den højbenede Corolla Cross – bilen som ligner en RAV4, der er krympet i vask. Heldigvis er prisen skrumpet med, og er derfor 60.000 kroner billigere end storebroren med 2-liters hybridmotor og 197 hestekræfter.

Toyota åbner nu for online bestilling af deres nyeste model – RAV4’s lillebror, Toyota Corolla Cross. Prisen for Corolla Cross med 2,0-liters hybridmotor med 197 hestekræfter starter på 364.990 kroner. Det er for udstyrsudgaven med navnet Active.

Toyota Corolla stikker næsen i sky – vil være RAV4’s lillebror

Noget af udstyret tæller 17 tommer alufælge, LED-lygter, læderrat med varme, digitalt cockpit med 12,3 tommer multiinformationsdisplay og 10,5 tommer multimedie trykfølsomskærm med cloud navigation med live opdatering af trafikken.

Der er smartphone-integration med trådløs Apple Carplay og Android Auto, over-the-air-updates, så man automatisk kan få opdateret softwaren trådløst uden at skulle forbi en Toyota-forhandler, fjernstyring af klimaanlæg og af åbning og låsning af døre, samt tredje og seneste generation af den avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense.

Den rigtige Toyota – RAV4 Plug-in Hybrid

Sikkerhedspakken rummer automatisk nødbremse, også for modkørende biler og for trafik i vejkryds, intelligent adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og overvågning af fører med nødstop.

Til sammenligning koster en Toyota RAV4 Essential med 175 hestes benzinmotor fra 429.990 kroner. Men her skal du nøjes med stålfælge og traditionelle visere med en skærm syv tommer.

20.000 til næste trin

For 20.000 kroner ekstra får man udstyrsudgaven Style, hvor blandt andet 18 tommer alufælge, nøglefri adgang, mørktonede ruder bag, tagræling, trådløs opladning af mobil og dynamisk blinklys.

Toyotas grå guld – Yaris Cross

En såkaldt Style Comfort-udgave fås for yderligere 20.000 kroner. Her får du så også elektrisk bagklap med håndfri betjening, parkeringssensorer for og bag med bremsefunktion, overvågning af de blinde vinkler og advarsel for bagfra kommende trafik ved åbning af dør og for tværgående trafik.

Vælger man at gå all-in udstyrsmæssigt, byder udstyrsvarianten Elegant sig til. Her sidder man i lædersæder og kan også firevejs indstille førersædet elektrisk oven i alt det andet udstyr fra Style Comfort-udgaven. Prisen for Elegant er 429.990 kroner.

Den absolutte topudstyrsudgave hedder Elegant Luxury, og koster ekstra 25.000 kroner. Her får du også det store panorama-glastag og et JBL premium lydanlæg med ni højttalere.

Corolla til skoven

Corolla Cross ern trods navneslægtsskabet med verdens mest populære bil nogensinde, Corolla, sin helt egen, selvstændige SUV-model. Den kan fås med enten forhjulstræk eller et firehjulstræk, som man genkender fra den lidt større Toyota RAV4. Firehjulstrækket kan tilkøbes alle udstyrsudgaver og koster 40.000 kroner.

Størrelsesmæssigt placerer Corolla Cross sig mellem RAV4 og crossoveren Toyota C-HR, og er syv centimeter længere, seks centimeter højere og tre centimeter bredere end Toyota C-HR.

Hybridbatteriet er et litiumbatteri, der på trods af en øget kapacitet i forhold til fjerde generation nu vejer hele 40 procent mindre. Hybridsystemet i den forhjulstrukne Corolla Cross består af en 2,0-liters benzinmotor og en elmotor, som samlet yder 197 hestekræfter. Det er 13 hestekræfter mere end i den hidtidige 2,0-liters fjerde generation hybridmotor.

Typisk Toyota – vi kører elbilen Toyota bz4X

Den firehjulstrukne udgave af Corolla Cross leverer også samlet 197 hestekræfter, men her sidder en ekstra elmotor på bagakslen og sørger for at drive baghjulene efter behov, uafhængigt af benzinmotor og elmotor ved forakslen. Det er med til at sikre et bedre vejgreb og dermed også øge sikkerheden, når overfladen er glat eller ujævn.

Toyota tilbyder også privatleasing af Corolla Cross fra 4.695 kr. pr. måned over 36 måneder med en førstegangsydelse på 14.995 kr. Med firehjulstræk kan Corolla Cross privatleases fra 5.245 kr.

Med offentliggørelsen af priser og udstyr til Corolla Cross i Danmark åbner Toyota nu også for reservationer på toyota.dk. Toyota forventer, at de første biler lander i Danmark til november.