Med Hyundai i30 introducerer Hyundai en 5-dørs familiebil, der er en af klassens mest rummelige. Og det tilmed til en vejledende udsalgspris fra kun kr. 169.995,- ekskl. metallak og leveringsomkostninger. Bilen introduceres i Danmark den 1. september.

Rummeligheden skyldes bilens forholdsvis store bredde og klassens største akselafstand på 2,65 meter, som Hyundai’s interiørdesignere har udnyttet til at skabe optimal komfort og fleksibilitet. Akselafstanden har også sat præg på det ydre design i form af lange, ubrudte linier, som fra siden skaber et både stilfuldt og frisk look i harmoni. Forfra springer karakterlinierne i kølerhjelmen i øjnene og de store lygter under klare glas smyger sig op ad siderne. Designet fuldendes af den kraftfulde bagende med de markante kombinationslygter. Her ser man også designdetaljer som spinklerdyse indfattet i den tredje stoplygte og Hyundai emblemet som håndtag til bagklappen.

Komfortabel kabine

Der er masser af plads både på for- og bagsæderne samt til bagage. Samtidig står Hyundai i30 for en så høj grad af komfort og køreglæde, at den midt i sin praktiske anvendelighed også er en bil, der taler til hjertet. Dette både i form af sit elegante og friske design med sportsligt islæt og en utrolig velindrettet førerplads og kabine, hvor der ikke er sparet på noget. For eksempel er der integreret radio med rat betjening og mulighed for tilkobling af iPod / USB stik.

Førerpladsen er indrettet med hovedvægt på komfort. Forsæderne er ergonomisk udformede med sidestøtte og mulighed for justering i højden og ved lænden. Sportsrattet med tre eger kan justeres i højden og længderetningen, og den korte gearstang ligger lige til hånden. Store runde ure med blåt lys og LCD teknologi i det centrale display giver perfekt overblik.

På bagsædet er der masser af plads, og splitbagsædet kan lægges helt fladt ned, så det flugter med gulvet i bagagerummet. Bagagerumskapaciteten er på 340 liter og 1250 liter med nedfældet bagsæde (VDA-norm).

Nye motorer

Med i30 introducerer Hyundai en række nye højtydende og brændstof økonomiske motorer. Basismodellen er en 1.4 liters benzinmotor med 109 hestekræfter og et brændstofforbrug på 16,4 km/l jf. eu-normen. 1.6 liters benzinmotoren har 122 hestekræfter og et brændstofforbrug på 16,1 km/l jf. eu-normen. Topmodellen er en 2.0 liters benzinmotor med 143 hestekræfter, et brændstofforbrug på 14,1 km/l jf. eu-normen og en tophastighed på 205 km/t.

1.6 CRDi dieselversionen findes som både high og low power. Low power yder 90 hestekræfter og har et højeste drejningsmoment på 235 Nm samt et brændstofforbrug på 21,3 km/l jf. eu-normen. 1.6 CRDi High power har 115 hestekræfter og et højeste drejningsmoment på 255 Nm. Brændstofforbruget er ligeledes på 21,3 km/l jf. eu-normen og tophastigheden er 188 km/t.

Seks airbags og ESP

Hyundai i30 er udstyret med fuld sikkerhedspakke. Alle modelvarianter har: seks airbags, aktive nakkestøtter, ABS med elektronisk bremsekraft fordeling (EBD) og det elektroniske stabilitets probram (ESP)

De to frontairbags er af depowered typen, som minimerer risikoen for skader ved airbagudløsning. De to gardinairbags beskytter både for- og bagsædepassagerer i tilfælde af en sidekollision. Hertil kommer sideairbags foran. Der er mulighed for at frakoble passager airbagen, så man kan benytte en bagudvendt barnestol på passagersædet.

Introduktion i Danmark

Hyundai i30 introduceres hos de danske Hyundai forhandlere den 1. september 2007. Modelprogram og vejledende udsalgspriser er som følger:

Model Pris kr.
1.4 Classic 169.995,-
1.4 Classic med A/C 179.995,-
1.6 Comfort med A/C Ukendt
2.0 Comfort med klimaanlæg 254.995,-
1.6 CRDi Classic med 90 HK og A/C 199.995,-
1.6 CRDi Classic med 115 HK og A/C 214.995,-