Hyundai har premiere på førsteklasses sportssedan

På pressemødet den 4. april ved den internationale biludstilling i New York præsente-rer Hyundai konceptbilen Genesis, som viser det fremtidige design af en førsteklasses sportssedan med baghjulstræk. Bilen er planlagt til at blive en del af modelpaletten på det amerikanske marked fra 2008.

”Genesis åbner helt nyt territorium i vores produktportefølje, hvad angår ydelse, design og totalkoncept,” siger salgs- og marketingdirektør Steve Wilhite, Hyundai Motor America. ”Når bilen er på det amerikanske marked i 2008, vil den med ét slag gøre Hyundai til en slagkraftig konkurrent i dette segment, og Genesis har potentiale til at stå distancen.”

Konceptbilen er baseret på prototypen af en helt ny platform med baghjulstræk, som signalerer Hyundai’s ønske om også at appellere til kræsne bilentusiaster. Under motor-hjelmen ligger et nyudviklet V8 kraftværk med 32 ventiler. Konceptet markerer dermed premieren på førsteklasses ydelser hos Hyundai.

”Konceptbilen Genesis er en manifestation af Hyundai’s stærke ønske om at levere biler i verdensklasse i alle modelsegmenter,” siger John Krafcik, der er vicedirektør for produktudvikling og strategisk planlægning hos Hyundai Motor America.

Første Hyundai med baghjulstræk til det amerikanske marked

Genesis konceptet er den første Hyundai med baghjulstræk på det amerikanske mar-ked. Baghjulstrækket giver en 53:47 fordeling af vægten på for- og bagakslen som udgangspunkt for optimal håndtering og raffinerede styreegenskaber.

Over 300 hestekræfter

Den helt nyudviklede motor er kombineret med en sekstrins automatisk transmission med SHIFTRONIC® manuelt gearskift. Motoren yder over 300 hestekræfter og lever der-for op til ydelsesorienterede kunders krav. Den er bygget med henblik på fremtidig fleksibi-litet, idet man kan forestille sig versionen med større slagvolumen, andre indsugningsfor-mer og forøgelser af kraften.