Huyndai præsenterer supercoupé
På en pressekonference i New York har Hyundai netop præsenteret coupé udgaven af Genesis modellen, der tidligere på året blev vist som sedan.

Genesis er Hyundai’s til dato mest dynamiske model, og med sin kraftige motorisering, baghjulstræk og strømlinede design vil den appellere til bilentusiaster som alternativ til andre luksusmodeller.

Den ”mindste” motor på 2.0 liter har 212 hestekræfter. Den er firecylindret med turbolader. Topmodellens 3.8 liters V6 motor, der er fremstillet udelukkende i aluminium, yder hele 306 hestekræfter. ”Vi mener, at 2.0 liters coupéen med sin unikke kombination af baghjulstræk og turboydelser vil blive et attraktivt alternativ til eksisterende sportscoupéer med forhjulstræk,” siger John Krafcik, der er direktør for produktudvikling og strategisk planlægning i Hyundai Motor America. ”3.8 liters V6 modellen vil byde på køreoplevelser i en endnu højere klasse og vil kunne konkurrere med førsteklasses højtydende coupéer,” tilføjer John Krafcik.

Genesis blev første gang vist som konceptbil på biludstillingen i Los Angeles i 2007.

”Vores mål var at skabe en højtydende model med appel til bilentusiaster, og det tror jeg er lykkedes med et design, som udstråler dynamik fra alle vinkler,” siger chefdesigner Joel Piaskowski fra Hyundai’s amerikanske designcenter.

Genesis Coupé er indbegrebet af en sportsvogn - bred og lav med store hjul, der fylder skærmene helt ud. Den dynamiske frontspoiler, lygter, der smyger sig elegant op langs siderne, den lave overdel, de hvælvede sider og den kraftfulde hæk er alt sammen med til at give Genesis et unikt sporty præg.

Cockpittets indretning underbygger de sportslige køreegenskaber. Instrumenteringen giver føreren lynhurtigt overblik over væsentlige informationer under kørslen, og sportssæder med sidepolstringer yder perfekt støtte. Dynamisk gearskift med Shiftronix, sportsaffjedring, højeffektive bremser og seks airbags kompletterer Genesis Coupé.

Hyundai Genesis Coupé forventes på markedet i USA i foråret 2009. Der er ingen planer om, at den kommer til Europa.