Amerikansk køreglæde, historiens vingesus og ikoniske designs. Jeep har siden sin fødsel for over 60 år siden stået for værdier, som forbrugere verden over har taget til sig. Og disse værdier lever i bedste velgående, da der i 2014 blev solgt 1.017.019 eksemplarer af den ikoniske firehjulstrækker, hvilket gør 2014 til det år, hvor flest forbrugere har forladt forhandleren med en Jeep på auto-CV’et.

“For femte år i træk er Jeep-salget steget markant på globalt plan, og for tredje år i træk sætter vi nu salgsrekord. Vi er utrolig stolte over denne flotte og kontinuerlige fremgang, som i 2014 navnlig skyldtes introduktionen af den nye og populære Jeep Cherokee, som er blevet taget imod med stor begejstring verden over. Men faktisk har samtlige Jeep-modeller oplevet en flot salgsfremgang, hvilket kun bekræfter vores stærke tiltro til Jeep som brand,” siger Mike Manley, præsident og CEO for Jeep.

Asien tegner sig for den største vækst
Ifølge salgstallene er det Asien og navnlig Kina, der markerer sig som de største vækstgeneratorer for Jeep. Den asiatiske region har oplevet en vækst på 42 procent i salget af Jeeps, og Kina indtager førstepladsen på salgsfronten. Der er nemlig solgt 49 procent flere Jeeps i Kina i 2014 end i 2013, hvilket cementerer Kinas position som verdens største automobilmarked.

Jeep tordner frem over hele linjen – også i Europa
Det er imidlertidig ikke kun USA og Asien, der kan fremvise salgssucceser for Jeep. Også i Europa stormer Jeep frem med en salgsvækst på 40 procent i 2014 målt i forhold til 2013. I Danmark blev Jeep genintroduceret i starten af 2014 og blev modtaget med stor begejstring fra både forbrugerne og medierne. Med introduktionen af den nye Jeep Renegade er der lagt basis for endnu højere salgstal, da Jeep Renegade kommer med alle Jeeps unikke egenskaber i en klasse af biler, hvor salget er kraftigt stigende i både Europa og Danmark.

De mest populære modeller
Samtlige Jeep-modeller har i 2014 oplevet en salgsfremgang på globalt plan, men ifølge de nye tal er det Grand Cherokee, der er årets største hit med næsten 280.000 solgte enheder på verdensplan. På andenpladsen kommer den nye Cherokee med 236.000 biler, mens den klassiske Jeep Wrangler placerer sig på en trejdeplads med 234.000 solgte eksemplarer.