Ka trækker i sportstøjet

Ford introducerer Sportka på det danske marked til 162.900 kr.

Hele 95 hk til kun 900 kilo bil gør den nye Sportka til en underholdende køreoplevelse, ikke mindst når vejen svinger. Ud over den kraftigere 1,6 l. Duratec motor og en close-ratio gearkasse har Sportka en fastere undervogn med hårdere fjedre og støddæmpere, så vejgrebet lever op til kræfterne. Sportka har flere ting til fælles med den åbne Streetka, der blev introduceret på det danske marked for godt to måneder siden. Blandet andet designet af fronten, der prydes af kraftige tågelygter og et stort luftindtag. Tekniske har de to nyeste Ka versioner også en del til fælles. Sporvidden foran er således øget med 22 mm i forhold til basisversionen af Ka for at give bedre vejgreb og forbedrede køreegenskaber. Fronten er også sænket i forhold til standardudgaven. Det lavere tyngdepunkt er et ekstra plus for køreegenskaberne i Sportka. Tandstangsstyringen har været gennem en fintuning med brug af lavfriktionsdele, der giver følelsen af mere direkte vejkontakt fra rattet.

Præstationerne er i GTI klassen med en topfart på 174 km/t og en accelerationstid fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder. Ved blandet kørsel klarer Sportka at køre 13,2 km/l.

Den lavere kørehøjde giver Sportka et mere sportsligt udtryk, der forstærkes af 16” aluminiums fælge med lavprofildæk i størrelsen 195/45x16. Baklygten er i nyt Ka design og sidder midt på kofangeren som en markant designdetalje bagtil. Sportka har desuden tagspoiler over bagruden.

Kabinen i Sportka er holdt i elegante mørke farver med omdrejningstæller og speedometer centralt placeret foran rattet. De mørke flader brydes af gearknop i poleret aluminium og blanke ringe omkring uret og luftindtagene til kabinen. Indtrækket er i et særligt Street Line design med mindre man ønsker perforeret læderindtræk med syninger og siddefladen i kontrastfarver af enten Infra Red eller Racing Blue. Læderindtrækket er ekstraudstyr. Læderrat, stereoradio med cd-afspiller, og fjernbetjent centrallås er alt sammen standardudstyr.

Bagklappen kan åbnes fra kabinen, og bagsæderyglænet kan lægges ned, så bagagepladsen kan udvides fra 186/210 liter til 724 liter.

Sikkerheden er i top med fire airbags, stålforstærkninger i dørene og ABS bremser. Sportka giver valgmuligheden mellem seks forskellige karrosserifarver blandt andet, rød, blå, sort og sølv.

Sportka koster 162.900 kr.