En helt ny Mercedes G-Klasse er på trapperne, men lækkede billeder afslører, at den nye model ligner den gamle på en prik.

Mercedes har produceret G-Klassen eller Geländewagen, som den oprindeligt hed, siden 1979, næsten uden at ændre det nu klassiske firkantede design. En helt ny model har derfor været ventet med stor spænding. Den skulle have været afsløret den 18. januar, men nu har lækkede billeder taget brodden af overraskelsen.

Netop billederne skal man tage et ekstra kig på, for at se, at der ikke er tale om den original model. For at være helt ærligt ligner de hinanden som to dråber vand. Men det er måske også en god ting, for G-Klassen er blevet et ikon, som har spandevis af prestige.

Den hårdeste hund
De tekniske specifikationer kender vi af gode grunde endnu ikke på W463, som er Mercedes interne betegnelse for den nye G-Klasse. Vi ved dog, at Mercedes lover, at kabinen bliver mere rummelig, både med hensyn til benplads og skulderplads, selvom de udvendige dimensioner ikke har ændret sig. Instrumentbordet har også fået en gevaldig overhaling, og ligner nu det, du finder i en S- eller E-Klasse med en stor 12,3 tommers skærm. På midterkonsollen er dog stadig plads til de tre knapper, der styrer front- bag- og centerdifferentiale, for G-Klasse er stadig en af de hårdeste hunde i terrænet.

Modellen er som forgængeren opbygget med en separat chassisramme, og reduktionsgearkassen er i behold. Til gengæld har tyskerne udskiftet den gamle models stive frontaksel med en uafhængig frontaksel. Det giver markant bedre komfort og køreegenskaber på asfalt, fordi der er markant mindre uaffjedret vægt. Til gengæld giver en stiv aksel bedre holdbarhed og terrænegenskaber.

Den officielle introduktion af den nye G-Klasse sker under dette års Detroit Auto Show den 18. januar, og så ved vi mere om de tekniske specifikationer.