7 års garanti på ny europæisk produceret Kia Sportage
Revolutionerende garanti – bedst i Europa, gratis og kan videreføres til efterfølgende ejere af bilen.

KIA har annonceret, at alle nye KIA Sportage SUV modelår 2008, som er produceret på fabrikken i Zilina (Slovakiet), vil være omfattet af den bedste nybilsgaranti, der nogensinde er blevet tilbudt til biler i Europa af en bilproducent.

Alle KIA Sportage modeller, der markedsføres af KIA Motors Europe, vil ligesom KIA cee’d blive tilbudt med en garanti på hele 7 år max 150.000 km. KIA Sportage modelår 2008 er den første SUV nogensinde, der er dækket af en så omfattende garanti, som oven i købet er gratis og kan overføres til efterfølgende ejere af bilen – hvis bilen er vedligeholdt i overensstemmelse med servicehæftet.

"KIA har taget et stort skridt ved at introducere denne revolutionerende garanti på Sportage fra modelår 2008. Over for vores kunder vil dette endnu en gang understrege vores mærkes "Power to Surprise" og vores evne til at overraske positivt," siger Mogens Lyngsø, Kommerciel direktør for KIA Import Danmark A/S.

"Takket være den høje kvalitet på bilerne fra vores nye fabrik i Slovakiet kan KIA med største glæde understrege vores fokus på at skabe maksimal kundetilfredshed, lavere omkostninger for bilejerne og højere gensalgsværdi.

"Vi ser denne garanti som et statement fra koncernen og en langsigtet indsats i forholdet til kunderne. Garantien på 7 år understøtter KIA’s vigtigste mærkeværdier – kvalitet, pålidelighed og dynamik," tilføjer Mogens Lyngsø.

Udvidelsen af garantien på Sportage fra den 1. november 2007 – fra 3 år/ubegrænset kilometertal på den tidligere model – er blevet mulig på grund af forbedringer i produktionsprocessen på KIA’s fabrik i Zilina og den deraf følgende bedre samlekvalitet, siden produktionen af den nye Sportage modelår 2008 begyndte i august 2007.

Garantien omfatter nye Sportage modeller produceret i Slovakiet siden august 2007.
Som et resultat af den forbedrede kvalitet på den nye Sportage gør KIA garantien gældende med tilbagevirkende kraft, så kunder, der allerede har købt en Sportage modelår 2008, der er produceret i Europa, også vil nyde godt af garantien på 7 år max 150.000 km. Takket være den unikke Rotation Dipping Painting-proces på fabrikken i Zilina, hvor karrosseriet roteres fremad, mens det er sænket ned i en galvaniseringstank, er alle Kia Sportage modelår 2008 dækket af en ny 10-års-garanti mod gennemtæring indefra.

Sportage modelår 2008 har forbedret samlekvalitet, komfort og raffinement og højere anhængervægte.
KIA Sportage SUV modelår 2008 er ikke forandret meget udvendigt, men den har forbedringer som fx kølergrill i nyt design, forlygter med sort lygtekrans, større sidespejle, nye aluminiumsfælge, flere lakfarver og lakerede kofangere på alle modeller.

"Siden lanceringen i Europa i 2004 har Sportage tiltrukket mere end 100.000 kunder på verdensplan, og den har spillet en stor rolle i at tiltrække opmærksomhed til KIA mærket blandt en bred vifte af forbrugere," siger Mogens Lyngsø. "KIA Sportage modelår 2008, der produceres i Europa, har beholdt alle de populære kendetegn fra den oprindelige model, og nu får man endnu bedre køreegenskaber med større komfort og raffinement."

De tekniske forbedringer, der blev indført i forbindelse med produktionsstarten af Sportage modelår 2008 i Europa, begyndte med ændringer på servostyringen, som nu er lidt mere direkte. 16" aluminiumsfælge med 215/65 R16-dæk er standard, affjedringen er hårdere for at give bedre køreegenskaber på almindelig vej, og karrosserikrængningen er reduceret. Større 300-mm-bremser på forhjulene bremser nu Sportage hurtigere og giver KIA en plads blandt de bedste inden for deceleration.

Indvendigt har Sportage modelår 2008 fået bedre forsæder med længere (40 mm) og bredere (20 mm) sædehynder, som giver endnu bedre støtte og komfort. Formen og fastheden på bagsædehynden er blevet forbedret, og sædet er sænket 5 mm, så lofthøjden er blevet bedre.

Vindstøjen er blevet reduceret ved at ændre på sidespejlhusene og forbedre pakningerne omkring det elektriske soltag. Sportage modelår 2008 har 12,5 % højere anhængervægte end den tidligere model – nu helt op til maksimalt 1.800 kg.