Konkurrencen om en ny Seat Leon 1,6 Sport fik sin vinder

- og Seat-forhandlernes konkurrence om at vælge landets bedste testkører er dermed afsluttet på bedste manér

Endelig blev det tid for Robert Milan til at hente sin splinter nye Seat Leon 1,6 Sport. Den havde han ærligt og redeligt fortjent. For han havde ydet det bedste, han kunne, og en smule held havde også været med ham.

Men først var der konkurrencen. Den opdagede han ved et besøg på hjemmesiden www.seat.dk. Et microsite fortalte, at startskuddet var gået til en konkurrence om at vinde en Leon 1,6 Sport. Kvit og frit, værdi 215.000 kr. Alt, man skulle gøre for at deltage, var tilsyneladende bare at prøvekøre en Leon og skrive, hvad man oplevede undervejs og slutteligt deltage i en køreteknisk prøve. Blot skulle man være bedst hver gang. Men der ville sikkert være mange, der ville deltage, var Roberts overvejelse. Men præmien var mere end fristende. Og da han blev mindet om konkurrencen endnu et par gange, både i form af avisannonce og rekamespot i tv, tog han udfordringen op.

Afsted til nærmeste Seat-forhandler gik det. For Robert blev det Michael Lassen Automobiler på Tagensvej i NV-kvarteret i København. Han lånte en demobil og kørte sig en tur. Da han kom tilbage til forhandleren, måtte han udfylde et spørgeskema, som på én gang skulle være korrekt og kreativt. Blandt mange spørgeskemaer udvalgte Kurt Zimdal, der er den daglige leder af Seat-forretningen hos Michael Lassen Automobiler, Roberts som det bedste, han havde fået. Dét kvalificerede Robert til testkører af en Leon – stillet til rådighed af forhandleren - i en hel uge. Og da ugen var omme, afleverede Robert en hel testrapport om, hvordan han havde oplevet bilen. Designet, pladsen, ergonomien, køreegenskaberne, komforten, brugsværdien, den oplevede kvalitet og alt, hvad han kunne komme i tanker om.

Testrapporten blev sendt til importøren af Seat i Danmark, Skanco A/S. Her blev der med professionel motorjournalistisk ekspertise udvalgt fem testrapporter blandt de 49, der var indsendt (én testrapport fra hver Seat-fohandler). Roberts var en af dem. Og så var der finale. I alt fem finalister, der hver især havde udvist en forståelse for opgaven og kreativitet af bemærkelsesværdig karat, mødtes til konkurrence om køretekniske færdigheder. De dystede på Køreteknisk Anlæg ved Roskilde i fem identiske, nye Leon 1,6 i en stribe køretekniske discipliner. Selvom der var indlagt flere regler for pointafgivelsen, der havde til formål at tage hensyn også til den mindre rutinerede fører, var der på intet tidspunkt tvivl om, hvem der var bedst til at køre bilen. Det var uden tvivl Robert Milan.

Og således vandt han ærligt og redeligt sin nye bil. En splinterny Seat Leon 1,6 Sport. Han valgte selv farven. Sortmetallic blev det, og i fredags kunne Kurt Zimdal endelig overrække bilen til sin nye ejer, en meget stolt Robert Milan.