Toyota Auris og Toyota RAV4 er blandt de første biler, der er testet efter de skærpede krav til sikkerhed i 2013 fra Euro NCAP. Alligevel opnår de to biler de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten, hvilket understreger Toyotas fortsatte stræben efter at opnå det højest mulige sikkerhedsniveau.


Det er kun et par måneder siden, at den nye Toyota Auris blev introduceret i Danmark. Den populære mellemklassebil fastholder med de fem stjerner fra Euro NCAP Toyotas sikkerhedsstandarder inden for aktiv og passiv sikkerhed og bliver den første bil i den kompakte mellemklasse, der opnår fem stjerner efter de skærpede sikkerhedskrav for 2013.


Auris er som standard udstyret med ABS-bremser med elektronisk tilpasning af bremsekraften på hjulene, så bilen bremser hurtigst mulig uden at skride ud. Derudover blinker bremselygterne intensivt ved en eventuel katastrofeopbremsning, mens den nye Auris også er udstyret med syv airbags – heriblandt gardinairbags i hele kabinens længde. Brugen af energiabsorberende komponenter i bilens frontparti har optimeret fodgængersikkerheden samtidig med, at det har givet bilen et stilfuldt og lavere designudtryk.

Særlig høj sikkerhed for passagerer og fodgængere
Toyota RAV4 er den første SUV, der opnår de maksimale fem stjerner efter de skærpede Euro NCAP standarder for 2013.

Passagersikkerhed og fodgængerbeskyttelse er nogle af de områder, som har udviklet sig mest gennem de seneste tre generationer af den populære firehjulstrækker. De aktive og passive sikkerhedsniveauer er højere end nogensinde før i den nye RAV4, der med sin stødabsorberende konstruktion er designet til at yde passagererne den ypperste beskyttelse. Bilen er udstyret med et nyt piskesmældsforebyggende sædedesign og syv airbags som standard.
De aktive sikkerhedssystemer består af ABS-bremser med elektronisk styring af bremsekræfterne på hjulene samt traction control, der sammen med antiudskridningssystemet VSC+ hjælper med at holde bilen stabil under alle kørselsforhold.


I den nye RAV4 kan man få yderligere tre, for Toyota, helt nye sikkerhedssystemer i form af automatisk nedblænding, vognbaneassistent og Blind Spot Monitor system, der advarer føreren, når andre trafikanter befinder sig i den såkaldte blinde vinkel. Alt sammen elementer, der er med til at øge sikkerheden.