Mazda viser en ny konceptbil med navnet HAZUMI på dette års internationale biludstilling i Geneve, der finder sted fra den 4. marts. Mazda HAZUMI giver et fingerpeg om designretningen for en kommende bil i den lille klasse. Den er lidt over 4 meter lang og har en akselafstand på  258,5 cm. Designet kan bedst betegnes som en videreudvikling af det prisbelønnede designkoncept ”KODO – Soul of Motion”, der blev indført med Mazda CX-5 og siden er blevet benyttet til både Mazda6 og den nye Mazda3 med stor succes.

Mazda HAZUMI er udstyret med en nyudviklet 1.5-liters SKYACTIV-D dieselmotor i kombination med en 6-trins automatisk gearkasse. Motoren er stærk og omdrejningsvillig, samtidig med, at den har en meget ren forbrænding. Det resulterer i et CO2-udslip under 90 g/km, når den er monteret i en bil på størrelse med Mazda HAZUMI.

Som noget nyt for en bil i denne størrelse er Mazda HAZUMI udstyret med mange af de avancerede sikkerhedssystemer fra de større Mazda3 og Mazda6. Den er ligeledes udstyret med infotainment-systemet fra den nye Mazda3, der blandt andet omfatter en 7 tommer stor touch screen og et head up-display.
Selve navnet HAZUMI, som er japansk og betyder noget i retning af “springe op”, er meget velvalgt til en mindre bil, der ser ud som om, den er sprængfyldt med energi. Teknisk er HAZUMI konstrueret ud fra de samme principper, der har været med til at gøre Mazdas seneste generation biler, Mazda CX-5, Mazda6 og Mazda3, meget succesfuld.