Mercedes E-klassen som 4-dørs coupé

Nu sætter Mercedes endnu et nyt fingeraftryk i bilhistorien. Konceptbilen Vision CLS byder på radikal nytænkning – en 4-dørs coupémodel baseret på E-klassen.

Bilen havde sin debut på biludstillingen i Frankfurt (Internationale Automobilausstellung, IAA 2003) og blev af mange journalister vurderet som ”udstillingens smukkeste bil”.

 

2-dørs coupéer er vi vant til…ikke mindst Mercedes har produceret og producerer denne type bil. Men det er et betydeligt modigere indgreb at producere en 4-dørs coupé, som forener coupéens elegante form med 4-dørs modellens rummelighed og tilgængelighed.

Sidste gang Mercedes gjorde noget lignende var i begyndelsen af 50’erne. Da producerede man en lille serie 300 d (den såkaldte Adenauer karrosseri) med 4 døre og coupélignende formgivning af taget.

 

 

Vision CLS har stjernen placeret i kølergrillen, hvilket viser, at den hører til i den sportslige afdeling af Mercedes-Benz’ bilproduktion. For at understrege det sportslige, ruller Vision CLS på 255/35 19” dæk foran, og på 285/30 19” bag. Affjedringen er Mercedes’ berømte AIRMATIC DC og bremserne er elektronisk kontrollerede (SBC, Sensatronic Brake Control)

Konceptbil
Konceptbilen er 4.910 mm. lang, 1.851 mm. bred og 1.391 mm. høj. Bagsædet er betydeligt større end i traditionelle coupémodeller, og bagagerummet rummer 470 liter. Det betyder, at man uden problemer får plads til golfbags og lignende.

Den udstillede Vision CLS har 6-cylindret dieselmotor med dobbelt turbo, der yder 265 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på hele 560 Newtonmeter fra 2.000 omdrejninger i minuttet. Den højeffektive motor klarer i samarbejde med Mercedes´ 7-trins automatgearkasse (7G-TRONIC) 17,5 kilometer på literen.
På præstationssiden er den på højde med en V8 benzinmotor, den klarer 0-100 km/t på 6,4 sekunder og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t.