Daimler og Bosch er gået sammen om at skabe fremtidens parkeringshus, som selv parkerer bilen for dig. I juli påbegyndte de to parter et pilotprojekt i P-huset ved Mercedes-Benz museet i Stuttgart.

Du ankommer til P-huset og stiger ud af bilen i en drop-off zone. Så åbner du din parkerings-app på din smartphone og beder bilen om at parkere, hvorefter den triller afsted mod en fri plads helt af sig selv. Når fx indkøbs- eller biografturen så er veloverstået, kalder du på bilen via app’en, hvorefter den selv henter dig ved udkørslen.

Det lyder lidt som en fremtidsfilm, men lige nu foretager Daimler og Bosch faktisk forsøg med løsningen, og allerede i 2018 skal alle Mercedes-ejere med Remote Parking Pilot kunne anvende tjenesten.

I parkeringshuset i Stuttgart arbejder infrastruktur fra Bosch sammen med systemet i Mercedes-bilerne. Sensorer er placeret i parkeringshuset, og de kommunikerer både med bilens styresystem og egne sensorer.

”Selvkørende biler kommer hurtigere, end de fleste har forudset,” siger Dr. Michael Hafner, chef for Automated Driving og Active Safety hos Mercedes-Benz Cars og fortsætter: ”Ved at koble de to systemer sammen er det lykkedes at opnå en automatisk parkering langt tidligere end beregnet”.

Forsøget, som foregår lige nu, følges nøje af de lokale og føderale myndigheder, og planen er, at det skal tages i brug af kunder i begyndelsen af 2018.

Bosch og Mercedes forventer med projektet at høste vigtig viden, som kan benyttes i fremtidige projekter.