En elmotor til hverdagens kortere ture i byen og en benzinmotor til weekendens længere ture på landet – sådan hænger det tit sammen for dem der har investeret i en Plug-in-Hybrid. Derfor hopper BMW nu også med på vognen og tilbyder en eksklusiv ordning til købere af deres Mini Countryman S E. Med i købet følger nemlig CLEVER Unlimited, hvor man får frit forbrug af strøm til opladning både hjemme og på CLEVERs offentligt tilgængelige ladenetværk med mere end 1.000 ladepunkter i Danmark, Sverige og Nordtyskland for 299 kr. pr. måned. Hvis man kun har brug for CLEVERs ladenetværk, koster CLEVER Unlimited Network 199 kr. pr. måned.

Hos MINI i Danmark er man glade for det nye samarbejde, hvor MINI Cooper S E Countryman ALL4 bliver solgt med CLEVER Unlimited eller CLEVER Unlimited Network.
“Statistikker siger, at den daglige transport i langt de fleste tilfælde er under 40 kilometer. Derfor er MINI plug-in-hybrid den oplagte urbane livstilsbil og her er CLEVER Unlimited det perfekte match. Med CLEVERs store ladenetværk er der altid en ladestander i nærheden, uanset om man er i byen eller på farten. Og med en fast månedlig pris ved man altid, hvor meget kørslen på el koster. Det er bare at lade og køre. Samtidig motiverer det til at køre mest muligt på el i stedet for benzin, når der er frit forbrug af strøm,” siger Michael Juhl, der er Country Manager hos MINI i Danmark.

MINI Cooper S E Countryman ALL4 kan køre op til 40 km på el, når litium-ion-batteriet er fuldt opladet. Dermed er der rigeligt med rækkevidde til kortere pendling og småturene i byen. Og nok så vigtigt kører man lydløst og uden CO2-udledning i nærmiljøet. Desuden har CLEVER ladestandere centralt placeret i alle større danske byer, så man kan udnytte tiden i shoppingcentret eller på cafeen til at oplade. I sig selv kan opladningen også være vejen til en ledig parkeringsplads i indre by, hvilken der ellers kan være svær at finde.

Hos CLEVER er CEO Casper Kirketerp-Møller ligeledes glad for samarbejdet med MINI.
“MINI Cooper S E Countryman ALL4 med CLEVER Unlimited er et livstilsvalg – med fokus på urbanitet, bæredygtighed og en aktiv hverdag. Det handler om at tage ansvar for en bæredygtig fremtid uden at gå på kompromis med køreoplevelsen, og det sker når man kører på strøm,” siger Casper Kirketerp-Møller og fortsætter: “MINI og CLEVER leverer her den perfekte mobilitetsløsning, hvor du starter hver dag med opladte batterier og hvor du hurtigt kan lade op på CLEVERs mere end 1.000 ladepunkter. Nemmere bliver det ikke”.

MINI Cooper S E Countryman ALL4
For første gang nogensinde fås der nu en plug-in-hybrid i MINI programmet. Modellen kan køre op til 40 km alene på strøm med en topfart på 125 km/t. Elmotoren med 88 hk sender sine kræfter til baghjulene, mens den trecylindrede MINI TwinPower Turbo-benzinmotor med 136 hk driver forhjulene. Denne kombination sikrer, ifølge Mini, en firehjulstrukket balance mellem køreglæde og effektivitet med en samlet ydelse på 224 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 385 Nm. Bilen kører op til 47,6 km/l og udleder kun 49 g CO2 per kilometer (samlet forbrug, red.).

Automatgear, navigation og firehjulstræk er nogle af standardoptionerne på modellen. MINI Driving Modes er ligeledes standard og giver mulighed for at vælge mellem Sport, Mid og Green køremodus samt eDrive Mode til hybridkørsel.

Her på Biltorvet tester vi Countryman S E lidt senere på sommeren – men allerede nu kan du læse vores anmeldelse af Countryman Cooper S.