En af de biler jeg personligt har set mest frem til den seneste tid, er den nye Ford Focus RS. Ford har virkelig sat alle sejl ind på at skabe den ultimative køremaskine, der både kan bruges til hverdag og fest. Et lille eksklusivt team på knap 30 mand har arbejdet intenst med dette projekt, og nu er undertegnede taget til Valencia i Spanien for at teste bilen under de bedst tænkelige forhold – nemlig på Circuit de Valencia, hvor jeg både tester det nyudviklede ”drift mode” og senere kører 48 km race på selve banen.

Focus RS adskiller sig fuldstændig fra sin forgænger. Ydelsen er hævet fra 305 til 350 hk og det maksimale drejningsmoment er på hele 440 Nm. Forhjulstrækket er udskiftet med et yderst avanceret firehjulstræk, der helt ærligt bør få mange konkurrenter til at klø sig i nakken af bekymring. Derudover er bilen blevet lettere, stivere og mere direkte i sit styretøj. Gearkassen er 6-trins manuel.

0-100 km/t er overstået på blot 4,7 sekunder og topfarten er 266 km/t.

Dette første videoklip viser undertegnede og en af Fords internationale drift instruktører på banen i Spanien, hvor det tydeligt ses, at Ken Block har været med i udviklingen af bilen.

Nyd det lille klip. Vi vender tilbage med mere fra Circuit de Valencia senere.