Selvom du kører klassisk bil, skal der stadig være plads til P1 eller Pop FM. Nu har Blaupunkt skabt en fed radio med masser af moderne funktioner, men som ligner noget fra 80’erne – perfekt til din nyklassiker.

På Biltorvet ææææælsker vi klassiske biler, men vi kan også godt lide moderne fornødenheder som eksempelvis en smartphone med strøm. Men usb-stik i cigarettænderen eller en blinkende cd-afspiller i midterkonsollen er bare ikke særligt skønt og matcher dårligt i en hip nyklassiker fra slut-70’erne eller 80’erne.

Tjen penge på din klassiske bil

Heldigvis kommer Blaupunkt os alle til undsætning med deres opgraderede Bremen SQR 46-radio. Den blev introduceret i 1986, og har stadig et simpelt display, rød baggrundsbelysning og uendelige mængder af små knapper. Men måske vigtigst har den, det der til forveksling ligner skuffen til et gammeldags bånd. Men i stedet for et mixtape, kan man proppe et SD-kort ind, som har uendeligt mere plads end et bånd. Alternativt har Blaupunkt-radioen også to forskellige usb-indgange, som er æstetisk integreret, samt et mini-jackstik, og så understøtter Bremen SQR 46 også bluetooth. Så kan du forbinde radioen til Spotify og høre dig noget fed 80’er-tråd.

Forza Italia – Alfa Romeo Giulia Veloce TI

Radioen har både DAB-modtager, indbygget mikrofon, så du kan tale håndfrit, en særlig kanal til navigation, adgang til din telefons kontakter og en tre-bånds equalizer, som afrunder 80’er-æstetikken. Prisen er dog ikke helt billig, men sådan er det vel, når man vil være med på noderne. Prisen er 3.351,74 kroner.

Flere på markedet
Blaupunkt er ikke ene om at lave radioer med moderne teknik, som ligner noget fra en svunden tid. Kienzle lavede MCR-1016, men den er desværre udgået nu, så de er eftertragtede brugt. VDO laver også en radio under Continental-mærket, men æstetisk matcher den ikke helt Blaupunkts gennemførte 80’er-stil.

Fra Ferrari til Skoda - her er alle de nye veteranbiler

Flere bilproducenter har taget sagen i egen hånd. Både Jaguar og Porsche har lavet deres egne radioer, som passer til flere klassiske modeller i et design, som passer til resten af designet, men selvfølgelig med moderne fornødenheder, som en lille skærm, der kan vise navigationsvejledningen og bluetooth-opkobling. Men som alt andet fra de to mærker, er radioerne ikke ligefrem billige. Du skal regne med omkring 10.000 kroner.