Nu kan der bestilles en ny, topmoderne 4-cyl. FSI-motor med 1.8 liter slagvolumen og turbolader til Audi A3 og A3 Sportback. 1.8 TFSI markerer starten på en helt ny motorfamilie og kombinerer videreudviklingen af TFSI-konceptet med en helt ny basismotor.

TFSI-konceptet forener fordelene fra direkte benzinindsprøjtning og turboladning. Via denne innovative teknologi opnår man bedre præstationer og bedre dynamik samtidig med et reduceret brændstofforbrug og en reduceret emission. Med sin ydelse på 160 hk og det store maksimale drejningsmoment på 250 Nm leverer denne motor et kraftfuldt grundlag for sportslig køreglæde.

Audi ingeniørerne har for længst bevist turbo-FSI-teknologiens ydelsespotentiale, ikke kun på racerbanerne rundt om i verden, men også med den meget roste 2.0 TFSI-motor. Til den nye 1.8 TFSI er dette koncept blevet konsekvent videreudviklet. Indsprøjtningstrykket, der er øget til 150 bar, og nye 6-hullers indsprøjtningsdyser sikrer et meget homogent blandingsforhold og en ekstremt effektiv forbrænding.

Den integrerede turbolader og en ny motorstyring giver en klart forbedret respons og et endnu mere harmonisk drejningsmomentforløb. Det maksimale drejningsmoment på 250 Nm er til rådighed i det meget brede omdrejningsområde helt nede fra 1.500 til 4.200 omdr./min. Den helt nye basismotor imponerer også med en meget rolig motorgang og næsten ingen vibrationer. Dermed sætter 1.8 TFSI ikke kun standarden i klassen med hensyn til ydelse og drejningsmoment, men også med hensyn til akustikken. Motorens konstruktion giver bilen et bredt ydelsesspektrum.

Den nye hightechmotor fra Audi kan i første omgang leveres til A3 og A3 Sportback både med en 6-trins manuel gearkasse og som ekstraudstyr med S tronic, dobbeltkoblingsgearkassen, der giver lynhurtige gearskift uden mærkbar afbrydelse af trækkraften.

1.8 TFSI giver imponerende præstationer: Audi A3 (3-dørs) med S tronic har en tophastighed på 220 km/t og accelererer fra 0 til 100 km/t på 7,8 sek. A3 med manuel gearkasse kører hele 13,7 km pr. liter brændstof.

Prisen for A3 1.8 TFSI Attraction med 6-trins manuel gearkasse ligger på 354.000 kr.