Astra har tredelt metaltag, skifter fra cabrio til coupé på 30 sekunder

Opel viser seneste version af Astra på den internationale biludstilling i Frankfurt i perioden 17. til 25. september. Det er Opel Astra TwinTop, som efterfølger den 5-dørs udgave, Wagon og GTC udgaverne af Astra.

Den elegante 4-sædede har et hydroelektrisk foldetag. Bilen kommer hos Opel forhandlerne rundt om i Europa i foråret 2006. Den danske importør har endnu ikke taget beslutning om importen af den

Foldetaget er i tre dele og så snedigt fungerende, at der er et bagagerum på hele 440 liter. Når taget er nede, bilen er cabriolet, er der fortsat 200 liters plads til bagagen.

Der bliver adgang til mere bagageplads med en ”Easy Load” funktion, som løfter de vandret liggende tagelementer med hele 25 centimeter, så der bliver nemmere adgang til det underliggende gods. Tagkonstruktionen giver foruden god bagageplads mulighed for at skabe en bil med fine, harmoniske dimensioner.

”Med Astra TwinTop introducerer vi endnu en spændende nichebil, idet vi udvider vores modelpalet i den vigtige mellemklasse. Fire Astra versioner og Zafira repræsenterer fem forskellige muligheder på samme tekniske basis”, siger Opels øverste chef, Hans H. Demant.

TwinTop afspejler det store motorudvalg, der findes i hele Astra serien. Den kommer med fire benzinmotorer, fra 105 til 200 hk, og den 150 hk stærke CDTI dieselmotor på 1,9 liter. Med 2,0 ECOTEC Turbo på 200 hk nås topfarten over 230 km/t.

To voksne kan sidde komfortabelt, selv på længere rejser. Ingeniørerne skabte de god pladsforhold ved at anvende et helt nyt tredels tagsystem. De enkelte tagdele er mindre end normalt set, og kan derfor stuves af vejen på en mere pladsbesparende måde.

Med et tryk på en knap, eller ved at bruge fjernkontrollen, åbnes og lukkes bilen helt automatisk på mindre end 30 sekunder.

Der er styrtbøjler skjult bag bagsædernes hovedstøtter. I et tilfælde at rulning, udløses de på brøkdele af et sekund.

Over 55.000 mennesker købte den tidligere Astra Cabrio, som blev bygget sammen med Bertone fra 2000. Den første convertible Astra fra 1993 og Kadett cabrio fra 1987 solgte samlet over 100.000 styk.

Opel har fremstillet Tigra TwinTop med foldetag siden september 2004. Over 41.000 er produceret frem til i dag.