Den nye Citroën C5 sedan opnår fem stjerner i Euroncap
Den nye C5 sedan har opnået 5 stjerner i EuroNCAP-testen af den passive sikkerhed for fem voksne. I udviklingen af bilen har såvel høj aktiv som høj passiv sikkerhed været fokusområder,  både for den nye C5 sedan og for C5 Tourer. Ud over selve karrosseristrukturen fremmes den passive sikkerhed af udstyr, som dels beskytter, dels giver føreren de bedste muligheder for at koncentrere sig om kørslen.

 

Aktiv sikkerhed
Den nye C5 er udviklet til at have sikre og entydige køreegenskaber og dermed give føreren de bedste muligheder for at undgå en kollision. Bilen er udstyret med en særdeles effektiv undervogn med multilink ophæng for og bag og omhyggelig justering af affjedringen for at give sikre køre- og styreegenskaber. Bremserne er kraftige og omfatter elektronisk bremsekraftfordeling, bremse-assistent, ABS og ESP som standard.

Passiv sikkerhed 
Den nye C5 har en karrosseristruktur med en lang række forstærkninger. Fronten er konstrueret, så både den øvre og nedre del kan absorbere energien fra en kollision, og samtidig er kabinens stivhed optimeret for at undgå indpresning i kabinen og deformering af overlevelsesrummet. Karrosseriet er opbygget i højstyrkestål. Ved midterstolpen løber en særlig forstærkning hele vejen rundt om bilen og fordørene er udstyret med kollisionsbjælker.
7 airbags er standard i bilen med to front- og  to sideairbags samt airbaggardiner og endelig en knæairbag ved føreren. Ratstammen trækker sig i øvrigt 65 mm sammen ved en kollision, så rattet trækkes væk fra føreren. Hertil kommer, at alle fem pladser er udstyret med trepunktsseler og kontrollampe for tilspænding.

Nødopkald
I en række europæiske lande kan den nye C5 leveres med funktioner som nødopkald via Citroën Urgence, Citroën Assistance og Citroën On Line. Sammen med navigationsanlægget og telefon giver Citroën Urgence mulighed for at lokalisere en bil i tilfælde af en ulykke eller ildebefindende hos føreren og etablere kontakt til en alarmcentral.

Citroën præsenterer sin nye C5 på biludstillingen i Geneve i marts måned. Den kommer til salg på de første markeder i løbet af foråret og herhjemme inden sommerferien.