På forårets store biludstilling i Geneve, der er åben for publikum fra den 3. – 13. marts 2016, har Citroën verdenspremiere på sin nye SpaceTourer, som introduceres på de første markeder i løbet af første halvår i år og herhjemme til efteråret. Den er både komfortabel, praktisk og flot, og den vil kunne leveres som Combi-udgaver og shuttles til persontransport i både privat og erhvervsmæssig sammenhæng.

 

Takket være sin nye platform lover Citroën at SpaceTourer har fine dynamiske køreegenskaber og et meget økonomisk brændstofforbrug. SpaceTourer vil kunne leveres med teknologier som giver høj sikkerhed, og som letter den daglige brug.

Citroën har stor erfaring i at bygge multibiler, som er både praktiske og rummelige og samtidig behagelige at opholde sig i. SpaceTourer ligner et nyt eksempel på dette og viser samtidig Citroëns evne til at flytte sig opad i segmentet.

Den afspejler også, at bilkøbernes måde at bruge biler på er inde i en rivende udvikling, hvor man i højere og højere grad er fælles om fritidsaktiviteter og fælles om transport.

Det er endnu for tidligt at sige noget om det danske modelprogram, men det franske rummer 3 udgaver, som kan dække både mange private familiers og mange virksomheders behov.

Citroën SpaceTourer er karakteristisk ved

Design med lange ubrudte linjer og med et imødekommende og venligt udtryk. Samtidig udstråler bilen både energi og tryghed.

Gennemtænkt konstruktion, som gør bilen både rummelig, praktisk og anvendelig til en lang række formål. Den er bygget på en ny platform, som delvist er baseret på den modulopbyggede platform EMP2 fra bl.a. Grand C4 Picasso. Der er masser af plads både til passagerer og  bagage, og samtidig bidrager platformen til de gode dynamiske køreegenskaber.

I det franske modelprogram kan den leveres i tre længder, 4,60, 4,95 og 5,30 meter, og den kan transportere op til 9 personer. Højden på bare 1,90 meter giver uhindret adgang til underjordiske parkeringsanlæg. Adgangen til kabinen er også bekvem, idet bilen kan leveres med eldrevne skydedøre med håndfri betjening.

Komfort for både krop og sind med den indbydende kabine, høje siddeposition, stole som kan længdejusteres og vendes efter behov samt glastag. Den omhyggelige støjdæmpning bidrager også til oplevelsen af høj komfort.

Teknologier til gavn for sikkerheden, idet den bl.a. kan leveres med Active City Brake, aktiv fartpilot, blindvinkelalarm og vejstribealarm samt kontrollampe for pause efter to timers uafbrudt kørsel, advarsel om manglende opmærksomhed hos føreren og advarsel om risiko for kollision. Bilen har i øvrigt opnået 5 stjerner i EuroNCAP i henhold til 2015-protokollen.

Hertil kommer teknologier som letter den daglige brug, såsom head-up display og navigation i 3 D med Citroën Connect Nav.

Dieselmotorer af seneste generation BlueHDi med op til 180 hk og 400 Nm og lavt brændstofforbrug og lav udledning af CO2. Som eksempel kan nævnes BlueHDi 115 S&S 6-trins manuelt gear med et EU-mix på op til 19,6 km/liter og blot 133 g CO2/km. SpaceTourer udmærker sig i det hele taget ved et behersket driftsbudget.